Over 1000 skuespillere søkte seg til prøvespilling da David Crane og Marta Kaufmann annonserte i 1993 at de ville lage en ny situasjonskomedie om seks unge menneskers liv på Manhattan. Til slutt stod de to serieskaperne med et knippe aktuelle skuespillere igjen på lista.

Produsentene ville først at Courteney Cox skulle spille Rachel og at Jennifer Aniston skulle spille Monica, men Cox og Aniston var uenige – og dermed byttet de roller.

Joey skulle egentlig ikke være en så enkel sjel. Da Matt LeBlanc var på audition for rollen gjorde han en helt annen tolkning av den populære figuren enn han ble bedt om. Serieskaperne Crane og Kaufmann ville først ikke ansette ham, men tv-sjefene falt for måten LeBlanc ga liv til Joey og ga ham rollen likevel.

Sammen med David Schwimmer, Matthew Perry og Lisa Kudrow var Cox, Aniston og LeBlanc klare for å skape tv-historie høsten 1994. 20 år senere er det vanskelig å ikke anerkjenne hvor viktig Friends var, og fortsatt er, for moderne tv-underholdning. Også popkulturen har fått merke arven etter serien – frisører melder fortsatt om kunder som ønsker Aniston-håret og alle som nå nærmer seg 30 år kjenner til både «smelly cat» og «holiday armadillo».

LES OGSÅ: Slik er leiligheten til «Friends»-gjengen – se andre kjente tv-leiligheter her

Forvirring rundt mulig gjenforening

Ti år er gått siden den tiende sesongen, og siste episode, ble avsluttet i mai 2004. Rett før jul fyrte britiske tabloidaviser opp rundt ryktene om at Courteney Cox forsøkte å overtale Jennifer Aniston til å bli med.

Men da nettstedet On the red carpet spurte Cox denne uken om mulighetene var hun klar på at en gjenforening ikke var på trappene.

– Vi er alt for gamle til å vise hvordan vi ser ut. Nei, vi skal ikke gjøre noe slikt.

Falsk «Friends»-gjenforeningsplakat. (Foto: @ttomttom123/Twitter)
En falsk «Friends»-gjenforeningsplakat spredde seg med høy hastighet på sosiale medier de første dagene i 2014. (Foto: @ttomttom123/Twitter)

Cox fortalte også om eksmannen David Arquettes ide om en ny episode hver høsttakkefest for å oppsummere hva som har skjedd det siste året i figurenes liv.

– Vi hørte ikke på ham, vi gjorde det ikke. Nå er det for sent.

Tidligere i januar spredte en plakat som reklamerte for en gjenforeningsepisode på sosiale medier, men det viste seg at bildet var skapt av en internettbruker.

Det er likevel mulig å se noen av Friends-skuespillerne sammen på tv-skjermen. Matthew Perry, som spilte Chandler Bing, dukker opp i en ny episode av Courteney Cox’ egen serie Cougar Town.

I en bakomvideo fra innspillingen, publisert på nettstedet ETonline.com, forteller Perry at han får stadig blir bedt om å gjøre en gjenforeningsepisode.

– Det endret livene våre på alle mulige måter. Etterspørselen [etter en gjenforeningsepisode] er så stor at det kan fortsatt være mulig.

Hvilken «Friends»-figur var din favoritt? Legg inn din mening i kommentarfeltet under traileren for aller siste episode.