– En viktig pris som manusprisen er et stort klapp på skulderen ikke bare til meg, men til alle i teamet og skuespillerne som har gjort at manuset og filmen fremstår som prisverdig, sier regissøren Eskil Vogt i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Sundance-festivalen ble grunnlagt av skuespilleren Robert Redford som en arena for uavhengig film. I år har rekordmange norske kort- og langfilmer blitt valgt ut til festivalen. Mona Fastvolds Søvngjengeren er en annen av dem, mens Magnus Mork stakk av med kortfilmpris for Burger tidligere denne uka.

Ellen Dorrit Petersen spiller 30 år gamle Ingrid i «Blind». Filmen er produsert av Motlys, manus og regi er ved Eskil Vogt og filmen har norsk premiere 28. februar 2014. (Foto: Kimm Saatvedt/Motlys)
Ellen Dorrit Petersen spiller 30 år gamle Ingrid i «Blind». Filmen er produsert av Motlys, manus og regi er ved Eskil Vogt og filmen har norsk premiere 28. februar 2014. (Foto: Kimm Saatvedt/Motlys)

Blind deltok under festivalen i konkurransen World Dramatic Cinema sammen med elleve andre internasjonale filmer.

LES OGSÅ: Norsk kortfilmvinner på Sundance

Vogt hadde allerede reist hjem fra Utah da prisutdelingen fant sted. Regissøren takket både festivalen, skuespillere og stab via en videohilsen som ble vist under utdelingen.

– Å få manusprisen nå like før den europeiske premieren i Berlin Panorama, er enda en anerkjennelse som vil få betydning for filmens fremtid blant publikum, forteller Hans-Jørgen Osnes videre i pressemeldingen.

Om knappe to uker skal altså filmen også delta under filmfestivalen i Berlin, som regnes som en av de mest toneangivende festivalene i Europa.

Tidligere har Vogt fått mye internasjonal oppmerksomhet for sitt samarbeid som manusforfatter med Joacim Trier, gjennom filmer som Oslo, 31. August og Reprise

ANMELDELSE: Oslo, 31. August – befester Joachim Triers posisjon som Norges mest spennende regissør

God mottagelse fra publikum

Da filmen ble under filmfestivalen i delstaten Utah i USA tidligere i januar var nervene i høyspenn. Filmbonanza-programleder Vegard Larsen møtte regissøren rett etter visningen var han lettet og godt fornøyd med publikumsmottagelsen.

Eskil Vogt etter Sundance-visningen av Blind

Filmen forteller om Ingrid, spilt av Ellen Dorrit Pettersen, som mister synet i voksen alder. Hun reagerer med å isolere seg i leiligheten hun deler med mannen. Etter hvert føler hun at ektemannen kommer tilbake, sniker seg inn i leiligheten på dagtid og observerer henne i det skjulte.

Mens Ingrid forsøker å tolke og forstå hvordan verden rundt henne ser ut, blir minnene svakere og svakere. Er det hun hører fantasi eller virkelighet?

Blind har norsk kinopremiere den 28. februar.

(kommentarfeltet finner du under den amerikanske filmtraileren for «Blind»)