Antiheltens triumf — Grandt Theft Auto V vant Filmpolitiets kåring over de beste spillene i 2013, og da spillet først kom i september trillet Filmpolitiets anmelder Rune Håkonsen terningkast 6 og skrev at GTA V: «skildrer livet i storbyen Los Santos på en måte som vil etterlate dønninger i spillhistorien».

Anmeldelse: Grand Theft Auto V — Dystert og brutalt – men også spennende og underholdende

I sin årsrapport har nå distributøren Take-Two Interactive avslørt at GTA V-salget mer enn doblet deres inntekter for tredje kvartal av 2013, det skriver Variety.

Etter spillets lansering har GTA V solgt omlag 32,5 millioner eksemplarer, og har forlengst tjent inn de 260 millionene dollar det kostet å lage spillet.

Bare det første døgnet omsatte spillet for 800 millioner dollar, noe som da tilsvarte 4,6 milliarder norske kroner. Allerede mot slutten av oktober hadde spillet solgt omlag 29 millioner eksemplarer, men klarte å hale inn 3,5 millioner eksemplarer til, antageligvis godt hjulpet av lanseringen av GTA Online, tross problemene spillutvikleren Rockstar hadde med dette.

Les også: Rockstar beklagar problem med «GTA Online»

Se anmeldelsen av GTA V her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Vil ikke snakke om lansering for PC

Grand Theft Auto V er, per dags dato, kun tilgjengelig på Playstation 3 og Xbox 360. Forhåpningsfulle PC-spillere som lurer på om gode salgstall kan sette fart på en PC-lansering av spillet, må forberede seg på å bli skuffet.

Nettstedet ComputerAndVideoGames melder at Take-Two-sjefen Karl Slatoff ikke ønsket å kommentere en mulig lansering for PC under pressekonferansen for årsrapporten.

— På dette tidspunktet er det ingenting å si om dette. Vi har ikke noe å annonsere angående andre plattformer, sa Slatoff.

Dermed ser det ikke ut til at PC-spillere kan glede seg til GTA V med det første.

Les også: Slik ble GTA verdens mest omstridte spillserie

Hva synes du om GTA V? Ønsker du deg spillet til PC? Si din mening i kommentarfeltet!