Here be spoilers, les vidare på eiget ansvar

Westeros er eit stort univers, og i dei åtte månadane mellom kvar sesong av Game of Thrones er det lett å gå seg vill i Lannisters, Starks og Hodors. Difor har me gjort eit forsøk på å førebu deg til den komande fjerde sesongen av fantasyserien, med ein video som har som mål å oppsummere handlinga.

Nokre figurar måtte ligge att på klippegolvet, me har fokusert på dei som får mest å seie i fjerde sesong. For dei som synest Marte snakkar for fort, så kan du lese heile teksten under:

Les også: Game of Thrones S04 E01-03: – En strålende oppladning før helvete bryter løs

Ned Stark får jobb som Kong Roberts høyre hånd og flytter med kona og døtrene til Kings Landing. Men kongen blir spidda av et villsvin og dør.

Kronprins Joffrey blir ny konge. Men det viser seg at han ikke er kongens ekte sønn. I stedet er han resultatet av søskenkjærlighet mellom dronningmora Cersei og onkelen Jamie.

«Søskenkjærlighet». (Foto: HBO)

Ned oppdager dette og dør.

Roberts brødre, Renly og Stannis, krever begge trona hver for seg. Stannis dreper Renly med sin magiske sædskygge, og sender flåten sin mot Joffrey, men blir utslettet av grønne flammer. Renlys kone, den manipulerende Margaery, blir så forlova med Joffrey.

Neds løsunge Jon Snow verver seg til Nights Watch, for å passe på Muren i nord som beskytter den siviliserte verden mot barbariske stammer og andre skumle beist. Jon infiltrerer nordstammen på andre siden av muren hvor han har seg med rødtoppen Ygritte. Og blir med nordstammen sørover over muren fordi de er lei av is og snø.

Neds eldste sønn, Robb, erklærer krig mot Joffrey og Lannister-klanen – og tar Jamie til fange. Mora Catelyn setter ham fri og sender han til Kings Landing for å byttes med døtrene Arya og Sansa. Men Arya har allerede, forkledd som en gutt, rømt fra Kings Landing og løper rundt i skogen på jakt etter familien sin.

Sansa er bare trist.

Sansa er trist. (Foto: HBO)

Joffreys onkel, Tyrion Lannister – som vi alle heier på – er større i kjeften enn i høyden. Forelskelsen i hora Shae gjør faren Tywin enda sintere. For å hevne seg, arrangerer Tywin et ekteskap mellom Sansa og Tyrion for å sikre Lannisterenes krav på Winterfell.

Robb sender sin fosterbror Theon Greyjoy til hans ekte far for å få hjelp. Men Theon blir i stedet sendt på plyndringstokt av faren og tar over Winterfell for å imponere familien. Bran Stark, som er lam etter at Jamie kasta han utfor et tårn, flykter fra Winterfell ut i skogen på ryggen til Hodor. Theon blir tatt til fange og kastrert av Bolton-familien, som tar over Stark-familiens fort.

«Skal det vere ein snabb?» (Foto: HBO)

Robb gifter seg med en UNICEF-dame, og bryter forlovelsespakten til Walder Freys datter. Robb drar for å gifte bort onkelen sin i stedet, for å få med seg Walder på sin side i krigen. Men Walder er allerede alliert med Lannisters OG. DERFOR. DØR. ALLE.

Iszombiene White Walkers beveger seg mot muren i nord og oppi alt dette rotet har du den koselige Sam, som tjente Nights Watch med John Snow, på flukt sørover med ei innavla jente og hennes nyfødte innavla sønn. Sam finner et skår av drageglass som er det eneste vi vet om som kan drepe White Walkerene.

På den andre siden av havet blir Daenerys solgt til hestehøvdingen Khal Drogo av broren Viserys. Så dør Viserys. Så dør Khal Drogo. Daenerys drar rundt og befrir folk med sine nyklekkede drager for å bygge en hær – med mål om å kunne ta over jerntronen.

Badass. (Foto: HBO)

Kva synest du om «Game of Thrones» sålangt?