I år er det ti år siden det siste spillet i RollerCoaster Tycoon-spillserien, der du skal bygge og drifte en fornøyelsespark, kom. Forrige uke annonserte Atari at de markerer tiårsjubileet ved å gi ut et nytt spill i serien.

Jubelen fra fansen lot imidlertid vente på seg fordi RollerCoaster Tycoon 4 blir et iOS-spill med mikrotransaksjoner, der du kan betale for å få byggeprosessen i spillet til å gå raskere. «RollerCoaster Tycoon er tilbake og kommer til mobil» tvitret selskapet i forrige uke. For å ikke starte tredje verdenskrig slang de også med at det kommer en PC-opplevelse i tillegg.

PC-versjonen blir «noe helt annet»

Hva en «PC-opplevelse» betyr er foreløpig uvisst, men i et intervju med DigitalSpy bedyrer nå Anthony Chien, markedsføringssjefen i Atari, at det vil bli en helt annen versjon enn det spillerne får servert på mobile plattformer.

– Vi kan ikke si så mye, men det kommer til å bli et helt annet spill. Det er mange hardbarka RC-fans som vil ha en PC-versjon, og de vil alle ha forskjellige ting, sa Chien.

Videre fortalte Chien at Atari kommer til å satse på mobil først, selv om RollerCoaster Tycoon-fansen skriker etter et nytt PC-spill.

– Vår strategi er mobil først, selv om det er mange som ønsker seg en PC-versjon, sa han.

Anmeldelse: Dungeon Keeper — Et skrekkens eksempel på hvor galt det kan gå med «Free 2 Play»

Kan spilles uten hjelp av mikrotransaksjoner

Som i de tidligere spillene vil du i RollerCoaster Tycoon 4 Mobile kunne bygge dine egne berg-og-dal-baner og hente tilbakemeldinger fra tankeboblene til besøkende for å forbedre parken.

Siden vi er i 2014 vil det selvfølgelig bli mulig å dele blåkopier av berg-og-dalbaner med vennene dine på Facebook. Spam i feeden på Face er imidlertid ikke det RollerCoaster Tycoon-fans er redde for. Hvordan dynamikken i spillet blir med mikrotransaksjoner på banen, er det store spørsmålet.

Anthony Chien lover at alt innhold i spillet vil være tilgjengelig uten å betale for det.

– Spillet kommer forhåndsinstallert med over fem dollar i spillvaluta, og med dette i spillet får du mer enn du betalte for, avsluttet Chien.

Og med det er det greit å understreke at RollerCoaster Tycoon 4 Mobile ikke blir gratis å laste ned, selv om det baserer seg på en «Free 2 Play»-modell.

Se traileren for spillet her:

Hva er ditt forhold til RollerCoaster Tycoon, og hvordan tror du det vil fungere med mikrotransaksjoner?