– Alt avhenger av hvor lenge serien får fortsette, fortalte George R.R. Martin – forfatteren bak den populære bokserien tv-serien er basert på – til bransjenettstedet The Hollywood Reporter.

– Bøkene blir større og større. Kanskje det er behov for en film for å runde av det hele, noe med et stort budsjett, som 100 millioner dollar for to timer. De dragene blir skikkelige store!

Den kommende fjerde sesongen av Game of Thrones er basert på siste halvdel av tredje bok i forfatterens fantasyfortelling A Song of Ice and Fire. Med fem publiserte bøker, og enda to planlagte, er det rom for mange sesonger på tv før en film vil bli en realitet.

Game of Thrones (Foto: HBO)
Emilia Clarke har fått stor oppmerksomhet for sin rolle som Daenerys Targaryen. (Foto: HBO)

Martin ser selv for seg at bøkene A Feast for Crows og A Dance with Dragons vil bli delt opp i flere tv-serie-sesonger, slik A Storm of Swords har fylt historien til både sesong 3 og sesong 4.

– De kan kombineres og fortelles kronologisk. Og det er mitt håp at de gjør dette, for da rekker de ikke å ta meg igjen, slik at jeg får skrevet ferdig [den sjette boken].

ANMELDELSE: Game of ThronesS01 (6) | S02 (6) | S03 (6)

Åpner for flere forløperfilmer

Mens en mulig storslått filmavslutning på den populære tv-serien er potensielt mange år unna, åpnet Martin for at et sideprosjekt i A Song of Ice and Fire-universet også kan finne veien til filmlerretet. Tales of Dunk and Egg er en samling på tre fortellinger satt i samme fantasyunivers som Game of Thrones, hvor forfatteren utforsker forløperne og forfedrene til flere av de kjente figurene i hovedfortellingen.

Satt 90 år før hendelsene i A Song of Ice and Fire forteller disse historiene om Ser Duncan the Tall og den kommende kongen Aegon V Targaryen.

– De kan være et grunnlag for [en film], la Martin til i sitt intervju med The Hollywood Reporter. – Jeg har skrevet tre fortellinger og jeg har et dusien fler på lager.

LES MER: Fjerde sesong av «Game of Thrones» lover full krig – og store drager

Fjerde sesong har norsk premiere på HBO 7. april 2014.


Bør «Game of Thrones» avsluttes på kinolerretet? Legg inn din mening i kommentarfeltet under traileren.