Det er en offentlig kjent hemmelighet at Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford skal gjenta sine legendariske roller som henholdsvis Luke Skywalker, Leia og Han Solo i de kommende Star Wars-filmene. I følge det velinformerte nettstedet Deadline skal Ford spille en «gigantisk rolle» i den første av dem.

Harrison Ford på den røde løperen under Oscar-utdelingen 2014. (Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK)
Harrison Ford på den røde løperen under Oscar-utdelingen 2014. (Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK)

Dersom dette betyr at han bare skal spille i episode 7, og ikke i 8 og 9, kan det innebære at regissør J.J. Abrams forbereder et emosjonelt farvel for Han Solo.

I den aller første Star Wars (1977) ofret Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) seg selv i lasersverdkamp med Darth Vader (David Prowse). Kan det tenkes at Han Solo får en lignende skjebne i episode 7?

Dette er selvsagt ren spekulasjon, men ikke et helt utenkelig scenario, og vil i så fall gi den kommende trilogien en emosjonell slagkraft som treffer fansen midt i hjerterota.

LES: Nye Star Wars holder seg tro mot originalfilmene

Oscar Isaac til Star Wars?

Ryktene rundt hvilke andre skuespillere som får roller i de kommende Star Wars-filmene fortsetter med uforminsket styrke.

Oscar Isaac skal være aktuell for en stor rolle, i følge Deadline, som også mener å vite at skuespillerne har sin første felles gjennomlesing av manuset i London i dag.

Isaac har spilt i filmer i flere år, men fikk et gjennombrudd med hovedrollen i Inside Llewyn Davis under fjorårets Cannes-festival. Her spilte han blant annet mot Adam Driver (Girls), som i lengre tid har vært nevnt som mulig kandidat til en stor skurkerolle i Star Wars.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Oscar Isaac imponerer i «Inside Llewyn Davis». (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Oscar Isaac imponerer i «Inside Llewyn Davis». (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

Rykter om kunngjøring

Disney og J.J. Abrams har så langt holdt tett om de store rollene i filmen, så hvem Oscar Isaac skal spille, er umulig å si. Med tanke på hans etnisitet, kan det tenkes at han spiller en etterkommer av Bail Organa, som Jimmy Smits spilte i episode 2 og 3. Men det kan like gjerne dreie seg om en helt ny figur i Star Wars-universet.

Chewbacca-skuespilleren Peter Mayhew ved siden av drakten som gjorde ham berømt i 2005. (Foto: AP Photo/Disney, Mark Ashman)
Chewbacca-skuespilleren Peter Mayhew ved siden av drakten som gjorde ham berømt i 2005. (Foto: AP Photo/Disney, Mark Ashman)

John Boyega og Maisie Richardson-Sellers er også hete navn på ryktebørsen, mens Peter Mayhew er bekreftet til å gjenta sin rolle som wookien Chewbacca.

Dessuten er det nesten utenkelig med Star Wars uten robotene R2D2 og C3PO, så jeg tar det for gitt at Anthony Daniels gjentar sin rolle som sistnevnte.

LES: Anmeldelsen av The Star Wars: The Complete Saga

Kanskje får vi vite mer 4. mai, som er Star Wars Day for svorne fans verden rundt. Det ryktes at det kommer en offisiell kunngjøring av noe slag den dagen, men heller ikke dette er bekreftet av Disney.