Advarsel: Denne artikkelen inneholder informasjon og spoilere om den siste episoden av «How I Met Your Mother» som ble sendt på amerikansk tv natt til 1. april.

I løpet av sine ni år på skjermen har How I Met Your Mother truffet høye topper og noen tunge bunnpunkter. I natt rullet siste del av serieavslutningen over amerikanske tv-skjermer, og mens skuespillerne takket for støtten opplevde flere kritikerne episoden som en bittersøt affære.

Skarpest i kritikken er Time-skribenten James Poniewozik som mener denne siste timen i serien tross alt kom etter titalls gode timer i selskap med Ted, Marshall, Robin, Barney og de andre figurene.

– Finaleepisoden ødela kanskje kvelden min, men den vil ikke forringe opplevelsen av [de ni sesongene] som kom før den. Fordi – for meg, personlig – jakten på Moren var ikke det denne fortellingen egentlig handlet om.

ANMELDELSER: How I Met Your MotherS02 | S03 | S04 | S05

Like sterk, men i motsatt ende av skalaen, er nettstedet IGN sin kritiker Max Nicholson sin reaksjon. Han takker serieskaperne Carter Bays og Craig Thomas for å runde av serien på en så vellykket måte.

– Serieavslutningen var pakket fra ende til annen med storartet innhold, og byr på en balansert miks av komedie, drama og – viktigst av alt – svar. Handlingen går i et rivende tempo, en kan argumentere for at episoden har nok til å fylle en hel ny sesong, men svaret er at det gjorde denne timelange finalen så mye rikere og helhetlig.

Utgangspunktet for serien har siden starten vært at Ted, som voksen i 2030, forteller sine barn om hvordan han møtte Moren. Så hva skjedde med Ted, Marshall, Robin og Barney?

Episodespoilere følger under traileren for siste episode.

Allerede i pilotepisoden ble det bekreftet at Robin ikke var Moren. Barney og Robin gifter seg, men de skiller seg etter en stund. Etter å ha nedlagt 31 kvinner på 31 dager, hvor den siste ble gravid, slår rundbrenneren seg til ro med sitt livs kjærlighet. En av episodens sterkeste scener utspiller seg når Barney ser inn i øynene til sin nyfødte datter og frir på stedet til den 31. kvinnen.

Marshall får til slutt jobben han har drømt om, og mange barn med Lily.

Og hva med Ted og Moren? Navnet viste seg å være Tracy – spilt av Cristin Milioti. Etter en stund som lykkelige og ugifte, får paret barn og knytter båndet. Men Tracy er syk og går bort.

LES OGSÅ: Cristin Milioti er moren i HIMYM

Dermed fullfører How I Met Your Mother sirkelen i den aller siste scenen. I samtalen med barna – som fortsetter samme scene fra første episode i piloten, bare 25 år frem i tid – kommer det frem at Ted fortsatt har følelser for Robin.

– Mor er jo knapt i fortellingen din! Alt dette har vært en fortelling om at du er stupforelska i Robin!

Og slik Teds barn sier, slik blir det. Med ett blå horn i den ene hånda og grått hår på hodet møtes Robin og Ted igjen. Smilende.

Hva syns du om avslutningen på «How I Met Your Mother»? Legg inn din mening under videoen med siste scene.