Vinneren av Filmpolitiets Hove-konkurranse er kåret! Ingunn Lånke Rise stikker av med et festivalpass og får sin favorittfilm Garden State satt opp på festivalkinoen.

Ingunn mener filmen er en perfekt kombinasjon av drama og komedie, og at soundtracket, som består av blant annet The Shins, Simon & Garfunkel, Nick Drake og Iron & wine, kombinert med handlingen og det visuelle, gjør Gården State til en skattekiste.

Gratulerer!


Ellie Goulding spiller på årets Hovefestival. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Ellie Goulding spiller på årets Hovefestival. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Musikk og film går gjerne hånd i hånd. Det er i hvert fall et faktum på Hovefestivalen, som finner sted fra 28. juni til 3. juli i år.

I tillegg til å være en fullblods musikkfestival med artister som Ellie Goulding, Imagine Dragons og The Offspring på plakaten, kjører de i år også på med et skikkelig filmprogram!

Bestem filmen!

De skal gjennom uken vise et utvalg håndplukkede filmer i de aller fleste sjangere på Kinoteateret, men de har spart en ledig plass i filmprogrammet som de trenger din hjelp for å fylle.

– Vi har et veldig bra filmprogram i år, som bør kunne gi deg akkurat det avbrekket fra konsertene og festene som du kanskje trenger. Men vi har holdt igjen en film, som vi håper dere lesere kan bestemme, sier Gaute Drevdal i Hovefestivalen.

Det betyr at du får mulighet til å bestemme filmen og med det vinne pass til festivalen!

Det eneste du trenger å gjøre for å få sjansen til å vinne festivalpasset er å foreslå en film i kommentarfeltet under saken, og gi en begrunnelse på hvorfor akkurat den filmen hadde vært kul å vise på Hovekinoen!

Må passe på festival
Kristen Connolly i The Cabin in the Woods, som vises på Hovekinoen. (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Kristen Connolly i The Cabin in the Woods, som vises på Hovekinoen. (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

Hovefestivalen er rett og slett på jakt etter filmer som kan passe på en festival. De kan godt være morsomme eller spennende, eller på en eller annen måte handle om musikk.

– Tenk deg at du har vært ute i sola og drukket øl og skreket foran en scene i et par dager, og at du nå kunne tenke deg å space litt ut i en mørk og kjølig kinosal på festivalområde. Hva vil du se når du vil stenge verden ute litt?

Resten av filmene som allerede er på programmet er Hedwig and the Angry Inch, Only Lovers Left Alive, Almost Famous, The Cabin in the Woods, Begin Again – Forelsket i New York, Monsters University, Ray, 24 Hour Party People og høydepunkter fra Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Foreslå film i kommentarfeltet, og vinn Hovepass!