Call of Duty er krigsspillenes motsvar til FIFA-serien. Hvert år siden 2006 har Activision pumpet ut nye utgaver i den eksepsjonelt populære spillserien, men siden lanseringen av Call of Duty: Ghosts i november i fjor har det vært stille fra den internasjonale spillutgiveren.

I dag annonserte Activision at neste spill i rekken blir Call of Duty: Advanced Warfare – spillet kommer nærmest på årsdagen til lanseringen av forrige spill; 4. november.

– [Spillet] skildrer fremtidens slagmarker, hvor teknologi og taktikk har utviklet en ny æra for kampspillserien, skriver spillutgiveren i en offisiell pressemelding.

ANMELDELSE: Call of Duty: Ghosts – lite nytt fra frontlinjene

Fra «House of Cards» til «Call of Duty»

I en påkostet trailer vises spillets fokus på høyteknologisk krigføring, droner og hybridsoldater frem – og en noe overraskende gjesteopptreden av Kevin Spacey.

Skuespilleren har fått et kraftig dytt i karrieren etter Netflix-serien House of Cards. Også i Call of Duty: Advanced Warfare spiller Spacey på politiske problemstillinger for å introdusere historien i det kommende storspillet. Traileren bekrefter dermed at Spacey inntar en viktig rolle i fortellingen, som lederen for et mektig privat militærselskap.

– Folket vill ikke ha frihet. De vil ha grenser, regler og beskyttelse. Folk trenger en leder som kan gi dem både støtte og trygghet for å holde kaos på armlengdes avstand. Gi dem det, og de vil følge etter.

ANMELDELSE: House of CardsS01 (6) | S02 (5)

Nettstedet Eurogamer melder at spillvideoene i traileren er tatt opp fra en Xbox One-konsoll, noe som kan bety at Microsoft igjen har signert en eksklusivitetsavtale med Activision. DLC-innhold (nedlastbart ekstrainnhold, journ.anm.) til Call of Duty: Ghosts var i en periode forbehold Xbox One-eiere etter lanseringen høsten 2013.

Hvilken krigsspillserie liker du best? «Call of Duty» eller «Battlefield»?

Legg inn din mening i kommentarfeltet under bildet.


Stillbilde fra traileren til «Call of Duty: Advanced Warfare». (Foto: Activision)
Stillbilde fra traileren til «Call of Duty: Advanced Warfare». (Foto: Activision)