Det nærmer seg premieren på Angelina Jolies eventyrfilm Maleficent om heksa i Tornerose. En rekke trailere for filmen er å finne på nettet, men for å varme opp til premieren har Disney nå lagt ut et klipp fra filmen, melder Coming Soon.

Filmen forteller det klassiske eventyret fra Maleficent sitt perspektiv – hva var det som fikk den mektige feen til å bli ei hevnlysten, ond heks?

Ordrett nyinnspilling

For å selge inn filmen gjør Disney det de kan for å gjøre koblingen til sin gamle tegnefilm Tornerose fra 1959 så tydelig som mulig. I den siste traileren for filmen som kom sist uke, blander Disney bilder fra Tornerose med bilder fra Maleficent, akkompagnert av en fortellerstemme som spør «Du kjenner historien – vil du vite sannheten?»

I det nye filmklippet (som ligger i bunnen av artikkelen) kan vi nå se at filmskaperne faktisk har rekonstruert en av de mest ikoniske scenene fra den gamle klassikeren.

Scenen der Maleficent krasjer dåpen til den nyfødte Prinsesse Aurora, og kaster en forbannelse over barnet som gjør at hun på sin 16-årsdag kommer til å stikke fingeren på en tein og dø, er rekonstruert nesten helt ordrett.

Royalty, nobility, the gentry, and…, how quaint – even the rabble. Maleficent

I tillegg til å sikre koblingen mellom de to eventyrfilmene er nok den rekonstruerte scenen også ment som en hyllest til tegnefilmen.

Kunstneren Eyvind Earle, som var art director på Torerose, sikret eventyret en stilisert stil som filmen ble anerkjent for, og Disney har holdt seg tett opptil originalen når de har utformet Jolies versjon av Maleficent.

Se klippet fra filmen her!

Artikkelen fortsetter under videoen.

Hva synes du om Angelina Jolie som Maleficent? Og blir filmen bra? Si din mening i kommentarfeltet!