Er dronningen av Storbritannia fan av Game of Thrones? Det er vanskelig å vite, men det er ingen tvil om at hun, eller noen i staben hennes, har fått med seg at innspillingen av storserien blant annet foregår i Nord-Irland.

Når Dronning Elisabeth og Prins Phillip skal ha en rundreise i Nord-Irland til uka, går nemlig turen også innom settet til Game of Thrones i Belfast.

Anmeldelse: Game of Thrones S04 – En herlig følelse av forventning

Flotte feriedestinasjoner

Serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss har hatt autentiske innspillingssteder, fremfor dataanimerte, høyt på prioriteringslisten, og flere av seriens sett hører hjemme på UNESCOs verdensarvliste.

I tillegg til Nord-Irland har innspillingen av HBO-serien foregått på Island, Malta, i Marokko og i Kroatia. Men man trenger absolutt ikke å være dronning av England for å kunne gå i fotsporene til figurer som Daenerys Targaryen, eller Arya Stark.

Flere av innspillingsstedene er allerede yndede reisemål for turister, og det er ingenting i veien for å legge ferien til et av stedene som dukker opp i Game of Thrones.

Se bildene av hvordan Game of Thrones-omgivelsene ser ut i virkeligheten i bildegalleriet i toppen!

Opplev King’s Landing

I første sesong av Game of Thrones var Mdina på Malta brukt som sett for King’s Landing-scenene i serien. For innspillingen av andre sesong ble innspillingen imidlertid flyttet til Dubrovnik i Kroatia.

Den gamle byen på kysten av Adriaterhavet er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er en velbesøkt turistdestinasjon.

Dubrovnik ble grunnlagt i år 639, men i dag består gamlebyen av arkitektur fra renessansen og barokken, og passer dermed godt som sett for hovedstaden og kongssetet i De syv kongeriker. Mencita-tårnet, det høyeste på den to kilometer lange muren rundt gamlebyen, ble også brukt som sett i sesong to da Daenerys besøkte The House of the Undying.

Turistnæringen vet å smi mens jernet er varmt, og de siste årene har det dukket opp flere turoperatører som tilbyr guidet omvisning i byen og på øya Lokrum, slik at Game of Thrones-fans kan posere ved kjente landemerker fra serien.

Les også: «Game of Thrones» oppsummert – tre sesonger på to minutter!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Minceta-tårnet i Dubrovnik ble kulisse for The House of the Undying i Quarth. (Foto: HBP Nordic, www.flickr.com/ironypoisoning/).
Minceta-tårnet i Dubrovnik ble kulisse for The House of the Undying i Quarth. (Foto: HBP Nordic, www.flickr.com/ironypoisoning/).

Trolsk natur på Island

Foruten Kroatia er mye av sesong tre og fire av serien filmet på Island. Den barske vinteren og ville naturen er et perfekt bakteppe for handlingen som foregår langt mot nord i Westeros, der det barbariske folkeslaget «the wildlings» holder til.

I sesong tre kunne man blant annet se vulkanske Hverfjall og det trolske området rundt Mývatn nord på Island. Også her tilbyr turoperatører guidede oppdagelsesferder i områdene, der man får besøke steder man vil kjenne igjen fra serien.

På grunn av de tøffe forholdene møtte produksjonen på store utfordringer under innspillingen av vinterscenene i sesong tre. Se en produksjonsvideo fra Island her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Kunne du tenke deg en Game of Thrones-tur? Ta en titt på kartet for å finne ut hvor du vil dra?


Vis Game of Thrones filming i et større kart