• Rulletekst
  • Regi: Aaslaug Vaa og Anders Øvergaard
  • Konsept, manus og produsent: Aaslaug Vaa
  • Kamera: Virginie Surdej
  • Klipp: Anders Øvergaard
  • Lyd: Olivier Touche
  • Medvirkende: Agnes Buen Garnås, og fem barn: Kristine Dyrland, Gunhild Teigland Kleivi, Karianne Haustveit Aase, Tårån Øverbø Aarbak, Marit Kultan fra kulturskolen på Åmotsdal skole i Seljord.
    Produksjon: Villa Lofoten Film

«Kor mange stev hev me att å lære, og kven har skrive tekstane?» De glade og vare jentene – Kristine Dyrland, Gunhild Teigland Kleivi, Karianne Haustveit Aase, Tårån Øverbø Aarbak og Marit Kultan formidler, sammen med Agnes Buen Garnås i barnefilmen Sing Lingeling, sang- og livsglede, språk- og tradisjonskunnskap.

Regissør Aaslaug Vaa, hvorfor ville du lage denne filmen?

– Jeg vil lage denne filmen for å spre sanglede, språkforståelse og vår kulturarv til store og små gjennom film som medium.

Hva var den største utfordringa ved å lage filmen?

– Den største utfordringen var å skape nærhet mellom det som skjer på lerretet og publikum, at betrakteren opplever å være i klasserommet sammen med Agnes Buen Garnås og hennes elver.

Hva er dine filmplaner fremover?

– Vi arbeider med en helaftens dokumentarfilm om den levende vokale folkemusikktradisjonen rundt det oppdemte Møsvatn i Øvre Telemark, og vi er i ferd med å ferdigstille en kortfilm om ungdoms friluftsvaner basert på Lofoten som location.

Se de andre kortfilmene i konkurransen her:

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.