En bitteliten smakebit på Star Wars Battlefront startet EAs pressekonferanse under spillmessa E3, mandag kveld, etterfulgt av de velvalgte ordene «Do or do not. There is no try». Et velkjent sitat fra en viss grønn krabat.

Deretter fortsatte EA-sjefen Andrew Wilson med en fint fremført frase om at EA alltid setter spillerne først, men pressekonferansen innfridde nok ikke forventningene til mange av spillerne som så på.

EA hadde nemlig valgt å fokusere mer på utviklerprosessen enn å vise de faktiske spillene, og vi fikk presentert utviklerdagbøker og glattpolerte spilltrailere, men svært lite gameplay fra spillene som ble presenstert.

Microsofts pressekonferanse: Slik fortsetter «Halo»-sagaen!

Viste et sekund av «Mass Effect»

Pressekonferansen sveipet raskt forbi spillene som mange nok ventet mest på. Etter et millisekund fra det neste Mass Effect-spillet, der utviklere snakket om at fansen hadde etterspurt nye planeter og figurer, gikk presentasjonen for eksempel videre til det som føltes ut som en halvtimes presentasjon av The Sims 4.

Lanseringsdatoen til Sims 4 ble annonsert, 2. september i USA og 4. september i Norge, men ellers var det ikke noe ny informasjon i den ekstremt lange presentasjonen.

Les også: The Sims 4 – No er simmane emosjonelle

Deretter fikk vi se en lekker trailer fra Dragon Age Inquisition, merkelig nok akkompagnert av en dame på cello, før den gode gamle runden med sportsspillene dukket opp.

Både NHL 15, Madden NFL 15 og Fifa 15 kunne selvfølgelig skilte med at de gir deg sporten slik du aldri før har sett den, og for de to sistnevnte var spillfigurenes følelser et viktig element.

Nå skal spillernes følelser ha innvirkning på hvordan de gjør det på banen, enten det er seiersrus etter et mål, eller sinne etter en urettferdig straffe.

Se traileren for NHL 15 her. Ja, det er faktisk gameplay, men traileren er selvfølgelig forhåndsrendret.

Artikkelen fortsetter under videoen.

«Battlefield» møter «GTA»

EA fortsatte å være knappe med gameplay under pressekonferansen, og det lille vi fikk se av Mirrors Edge 2 var mer en utviklerdagbok enn en presentasjon av spillet, men heldigvis fikk vi en god dose gameplay på slutten da Battlefield Hardline ble presentert.

Traileren for spillet lakk for en uke siden, men nå fikk vi en ordentlig titt på spillet. Her får vi en ny retning for spillserien – nå er det krigen på gata som gjelder – kampen mellom politi og kriminelle.

DICE-sjef Karl-Magnus Troedsson beskrev spillet som: «Mer som TV-krim enn som et skytespill», men det var selvfølgelig nok av skyting i gameplayet som ble vist frem. Spillet, som best kan beskrives som en blanding av Battlefield og GTA, kjører i 1080p og 60 fps og det vi fikk se så pent ut.

Etter en titt på flerspilleren i spillet var det jubel i salen, jubel som ble høyere da det ble annonsert at betaen til spillet nå er åpen for nedlasting til Playstation 4 og PC.

Det er begrenset med plasser i betatesten, selve spillet kommer 21. oktober.

Se traileren for spillet her, og si din mening om EAs pressekonferanse i kommentarfeltet!