Den amerikanske strømmetjenesten, og produksjonsselskapet, Netflix henter stadig inn toppnavn til sin voksende portefølje av eksklusive nettserier.

– Vi har såvidt startet vårt arbeid innen komisjangeren utenfor Arrested Development (Netflix gjenopplivet og produserte en fjerde sesong i 2013), hvor utfordringen er å mestre markedsforskjellene verden over. Nå eksperimenterer vi med komedier for å se hva som fungerer i ulike land, fortalte nestsjefen for egenproduksjoner hos Netflix, Cindy Holland, til nettstedet The Hollywood Reporter tidligere denne uken.

I dag rapporterer samme nettsted at veteranskuespilleren Martin Sheen, kjent blant annet fra serien The West Wing og filmen Apokalypse nå!, skal spille inn en ny humorserie med Jane Fonda og Lily Tomlin for Netflix.

Jane Fonda (venstre) og Lily Tomlin spilte mot hverandre – og Dolly Parton – i 1980-komedien «9 to 5». (Foto: 20th Century Fox)
Jane Fonda (venstre) og Lily Tomlin spilte mot hverandre – og Dolly Parton – i 1980-komedien «9 to 5». (Foto: 20th Century Fox)
«Friends»-skaper bak «Grace and Frankie»

Serien skal fortelle om livene til de to kvinnene Grace (Fonda) og Frankie (Tomlin), som får sine liv snudd på hodet da ektemennene annonserer at de går fra sine koner, erklærer at de elsker hverandre og skal gifte seg. Sheen skal spille rollen som Robert, mannen til Grace. Det er ikke kjent hvilken annen mannlig skuespiller som vil få den andre rollen i serien.

Ved siden av svært profilerte skuespillere i hovedrollene, har Netflix en av skaperne av tidenes mest omtalte og populære sit-com-serier på laget. Marta Kauffmann skapte og produserte Friends i alle de ti årene serien ble sendt. Med Grace and Frankie vender Kauffman tilbake til tv-serier for første gang på over åtte år.

Hvilken Netflix-serie er din favoritt?