Den fjerde Transformers-filmen hadde amerikansk premiere på fredag og tjente over 40 millioner dollar i billettsalg ifølge Deadline.com. Dette førte den rett til topps på listen over årets mestselgende filmer. Godzilla, som «bare» tjente 38 millioner dollar på sin premieredag, ble slått ned på andreplass.

Kampen mellom Autobots og Decepticons var trekkplaster nok for amerikanske kinogjengere til å også gi filmen årets mest innbringende premierehelg. Da helgen var omme og pengene talt opp hadde filmen basert på de populære lekene tjent inn over 100 millioner dollar til sammen.

Transformers: Age of Extinction (Foto: United International Pictures)
Filmplakaten til Transformers: Age of Extinction (Foto: United International Pictures)

Dette var hakket bedre enn Captain America: The Winter Soldier som i vår klarte å skrape sammen 95 millioner dollar i billettinntekter.

Filmen har også gjort det meget bra internasjonalt. I Kina har Michael Bays robotbruduljer sopet inn en totalinntekt på 80 millioner dollar siden premieren 19. juni. Til sammen har filmen generert inntekter på over 300 millioner dollar etter premierehelgen i USA.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Pacific Rim.

Får hard medfart

Selv om billettene selges som hakka møkk kommer ikke filmen like godt overens med amerikanske kritikere, som for det meste gir Age of Extinction totalslakt. Peter Travers i Rolling Stone ga filmen null stjerner og kalte den Bays mest verdiløse film noen sinne. Devin Faraci i Badass Digest var heller ikke nådeløs i sin tilbakemelding og mente filmen er en enorm katastrofe:

– Få filmer vil noen gang være så dårlige som Transformers: Revenge of the Fallen, men Age of Extinction er sin forgjenger lik. Én ting er i hvert fall sikkert – med Age of Extinction har Transformers-filmene virkelig gått inn for å være den verste filmserien i historien.

Michael Bay på sin side velger å ta den negative kritikken med godt humør. I et intervju med MTV sier han at man skal la haterne hate litt:

– La dem hate! Jeg pleide å bli plaget av det, men jeg synes det er bra å sette i gang en dialog. Det får meg til å tenke og holder meg parat, så det er bare bra.

Transformers: Age of Extinction har kinopremiere 11. juli i Norge. Har du planer om å se filmen? Er dine forventninger høye eller lave? Gi oss din mening i kommentarfeltet.