Tjue år har gått siden Lloyd (Jim Carrey) og Harry (Jeff Daniels) reiste på tvers av USA på en biltur hvor alt gikk galt. Etter mye usikkerhet og mange forkastede manus, ble det klart for ett års tid siden at en oppfølger faktisk var i produksjon.

I Dum og dummere 2 møtes idiotene igjen. Lloyd la seg inn på et sinnssykehus etter å ha blitt avvist av Mary (Lauren Holly) i den første filmen. Tjue år senere avslører han for Harry at det var en spøk, og de to setter i gang en jakt på en mulig ukjent datter av Harry.

– So, you have been faking for twenty years???

– «Dum og dummere» fikk meg til å le pinlig høyt

Mens den første filmen fikk en blandet mottakelse ved sin opprinnelige premiere i USA i desember 1994 (norsk kinopremiere hadde filmen 26. mai året etter), regnes den i dag som en kultklassiker. Den anerkjente filmanmelderen Roger Ebert gav filmen to av fire mulige stjerner, men måtte innrømme at han stormlo ved flere anledninger.

– Plottet er teit, men det gjør ikke noe, for Dum og dummere er rett og slett en film av typen Hjelp, vi flyr! (1980) med raske sketsjer i høyt tempo.

Og nettopp den samme følelsen er det tydelig at filmskaperne Peter og Bobby Farrelly, som også regisserte den første filmen, vil gjenskape i oppfølgeren.

Hva syns du om den nye traileren? Del dine meninger i kommentarfeltet under lenkene.