Klikk her for å se videoanmeldelsen av «Maleficent».

I natt annonserte Disney at manusforfatteren bak siste års Tranformers-filmer, Ehren Kruger, har startet arbeidet med en ny film. Med både datagrafikk og ekte skuespillere skal Dumbo fra 1941 omarbeides til en moderne film med en alternativ historie.

Det betyr at Disney nå anser datagrafikkteknologien som tilstrekkelig god for å lage overbevisende flyvende elefanter.

Med seg som produsent på prosjektet har Kruger fått Oblivion– og Tron: Legacy-produsenten Justin Springer.

Begge to har lite erfaring med barnefilm, men har jobbet på mange voksne eventyrfilmer – det kan tyde på nok et prosjekt i Maleficent-ånd.

Fortellingen i originalfilmen fra 1941 er fortsatt en av de mest rørende Disney har vist på lerretet. En elefantbaby på et sirkus blir ertet på grunn av sine store ører, og da moren forsøker å beskytte ham ender Dumbo på landeveien med mus som kompanjong. Ved å tro på seg selv, eller holde en fjær i snabelen, oppdager den søte elefanten at også han kan utrette utrolige ting.

Flere nyinnspillinger av gamle klassikere på vei

Nyinnspillingstrenden ser med andre ord ikke ut til å forsvinne. Tvert imot girer Disney opp mot flere nye filmer basert på gamle klassikere.

Med Angelina Jolie i spissen for Maleficent fortalte den amerikanske underholdningsgiganten historien i Tornerose (1959) fra et annet perspektiv. Til tross for et budsjett på godt over en milliard norske kroner, har filmen så langt – ikke inkludert fremtidig salg av Blu-ray og DVD – tjent inn nærmere 4 milliarder på verdensbasis.

Arbeidet med nye filmer basert på både Jungelboken og Skjønnheten og Udyret er godt i gang. I tillegg er en realfilmadapsjon av Askepott, med Cate Blanchett, klar for kinolerreter verden over i mars neste år.

SI DIN MENING: Maleficent – fargesprakende eventyr som begeistrer

Hva syns du om remake-bonanzaen som rir over verden akkurat nå? Del dine meninger under lenkene.