Nesten femten år etter Gladiatoren vender regissør Ridley Scott tilbake til sverd og sandaler i den kommende storfilmen basert på fortellingene om Moses i Det gamle testamentet.

I Exodus inntar kameleonen Christian Bale rollen som Moses, mens Joel Edgerton er nærmest ugjenkjennelig i rollen som den egyptiske stebroren – og senere motstanderen – Rhamses.

Under innspillingen søkte regissøren etter flere tusen statister til å fylle de enorme settene som ble bygget i Spania i stedet for å bruke datagrafikk.

Stillbilde fra innspillingen av «Ben-Hur» (1925). (Foto: Wikipedia.com / Fri opphavsrett)
Stillbilde fra innspillingen av «Ben-Hur» (1925). (Foto: Wikipedia.com / Fri opphavsrett)

En sterk referanse, og hyllest, til gullalderen for historiske filmepos på 1950- og 60-tallet.

I den berømte stridsvognscenen fra Ben-Hur (1959) ble flere titalls tusen statister brukt for å fylle bildet. Denne filmen var også en nyinnspilling av den like storslåtte originale stumfilmen fra 1925.

«Exodus» får norsk premiere den 19. desember.

LES OGSÅ: Aldri mer Batman på Christian Bale

Populært med bibelfilmer

Darren Aronofskys Noah gikk sin seiersgang på kinoer verden over i april i år, men bibelinteressen til de store filmprodusentene sørger likevel for en stødig strøm av eposer det kommende året.

ANMELDELSE: Noah – et steinkast unna Tolkien

Snikende tiger, skjult drage-regissøren Ang Lee ble i fjor høst knyttet til nok en Moses-film – Gods & Kings var opprinnelig et Steven Spielberg-prosjekt før stjerneregissøren droppet ballen til fordel for andre regioppgaver.

2015-filmen Mary, med Oscar-vinneren Ben Kingsley i rollen som Kong Herodes, vil fortelle om ulike stadier i livet til Jesu mor. Mens Brad Pitt er ryktet å være klar for tittelrollen i filmen om Pontius Pilatus. I tillegg er en nyinnspilling av Ben-Hur (1959, med Charlton Heston) også på tegnebordet hos MGM-Paramount-studioet.

Hva syns du om sverd og sandal-filmer? Del din mening i kommentarfeltet under lenkene.