Natt til tirsdag hyllet TV-bransjen seg selv med den årlige Emmy-utdelingen i Nokia Theatre i Los Angeles. Prisutdelingen har de siste årene seilt frem som en utdeling det er verdt å følge med på, på grunn av at TV har blitt et sted strålende regissører, skuespillere og manusforfattere ønsker å være.

I forkant av prisutdelingen var HBO-serien True Detective, og AMCs Breaking Bad de to soleklare favorittene i de viktigste kategoriene.

True Detective var blant annet nominert til beste dramaserie, beste manus i en dramaserie, pluss to nominasjoner for beste mannlige hovedrolle. Breaking Bad hadde tilsvarende antall nominasjoner, beste serie, manus og hovedrolle også her.

Spenningen var derfor til å ta og føle på da Julia Roberts skulle dele ut prisen for beste dramaserie. Og med seriens siste sesong gikk Breaking Bad av med seieren.

– Tusen takk for denne flotte avskjeden, sa produsent Vince Gilligan da han mottok prisen på vegne av alle som har jobbet med serien.

ANMELDELSE: «Breaking Bad» – Eit glimrande eksempel på ein TV-serie som slutta akkurat då den burde

Det ble ingen pris på hverken Woody Harrelson eller Matthew McConaughey, men de to så ihertfall flotte ut  i matchene dresser da de delte ut prisen for beste mannlige hovedrolle i en miniserie til Benedict Cumberbatch. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Scanpix).
Det ble ingen pris på hverken Woody Harrelson eller Matthew McConaughey, men de to så ihertfall flotte ut i matchene dresser da de delte ut prisen for beste mannlige hovedrolle i en miniserie til Benedict Cumberbatch. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Scanpix).
Rørt Bryan Cranston

Det var ikke bare prisen for beste drama som gikk til Breaking Bad, serien danket ut all konkurranse med fem priser. Beste regi og manus i en dramaserie, beste kvinnelige birolle og beste mannlige birolle i en dramaserie, og sist, men ikke minst beste mannlige skuespiller i en dramaserie.

Matthew McConaughey var en stor favoritt til denne prisen etter den fabelaktige prestasjonen som Rust Cohle i True Detective, en rolle som virkelig har etablert McConaughey som seriøs karakterskuespiller.

Rust Cohle måtte imidlertid vike for beinharde Walter White og Bryan Cranston var tydelig rørt da han mottok prisen for sin prestasjon. Prisen ble ekstra spesiell siden serien nå er over, og han har tatt farvel med rollefiguren som har betydd mye for ham og hans karrière.

– Jeg elsker å spille, jeg kommer til å være skuespiller til jeg dør. Jeg er så takknemlig for alt som har skjedd, jeg er takknemlig ovenfor akademiet for denne æren, jeg er takknemlig ovenfor familien min, og ovenfor AMC og Vince Gilligan (produsent, journ.anm), som har gjort det mulig for meg å spille denne rollen, sa Cranston.

Se takketalen til Bryan Cranston her!

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Forandret livet mitt

Anna Gunn mottok prisen for beste kvinnelige birolle for rollen som Walter Whites kone Skyler, og Aaron Paul stakk av med prisen for rollen som Jesse Pinkman. Paul var sterkt preget av stundens alvor da han mottok prisen.

Breaking Bad har forandret livet mitt, og jeg står her i dag på grunn av én mann, Vince Gilligan. Tusen takk for at du hadde tro på meg og lot meg spille denne karen, sa Paul, før han fortsatte med å takke Bryan Cranston.

– Bryan, hver eneste dag savner jeg å jobbe med deg. Du har lært meg så mye.

Anmeldelse: «True Detective» – Strålende karakterdrama!

Det var bare smuler igjen til HBOs True Detective da Breaking Bad var ferdig ved koldtbordet. True Detective fikk kun prisen for beste regi på en dramaserie under prisutdelingen natt til tirsdag, og står dermed igjen som årets store taper.

Serien fikk fire priser da de kreative Emmy-prisene ble delt ut forrige helg.

Hva synes du om årets Emmy-vinnere? Fortjente Breaking Bad seieren? Si din mening i kommentarfeltet!