Billy Crystal holdt en rørende minnetale for Robin Williams under årets Emmy-utdeling. (Foto:  Kevin Winter/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
Billy Crystal holdt en rørende minnetale for Robin Williams under årets Emmy-utdeling. (Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).

– Han fikk oss til å le, skikkelig, hver gang vi så ham.

Sjokket var stort da komikeren Robin Williams tok sitt eget liv tidligere i august. Under Emmy-utdelingen natt til tirsdag ble den enestående komikeren hedret av hans komikerkollega og nære venn Billy Crystal.

Etter den årlige minnestunden som hedrer bransjemenneskene som har gått bort det siste året, forble lysene slukket i salen og et stort bilde av Robin Williams dukket opp på skjermen.

Billy Crystal fortalte noen anekdoter som vitnet om hvilken forunderlig og herlig person Robin Williams var, og konstaterte at en av komediens største personligheter er borte.

– Selv om han var et geni på scenen var han en enda større venn. Han var den beste vennen du noengang kan forestille deg, støttende, beskyttende, kjærlig. Det er veldig vanskelig å snakke om ham i fortid fordi han var så tilstede i alle våre liv, sa Crystal.

– I nesten 40 år var han den sterkeste stjernen i komediens galakse. Noen av våre sterkeste himmellegemer er faktisk er døde nå, energien deres forlengst kjølnet, men på mirakuløst vis, siden de svever på himmelen så langt borte fra oss, vil deres vakre lys fortsette å skinne på oss for alltid. Gløden vil være så klar at det vil varme hjerte ditt, det vil få øynene dine til å skinne, og du vil tenke for deg selv, Robin Williams, for et konsept.

Stillheten som fulgte, mens bildet av Robin Williams var det eneste som lyste i den mørke salen, var sterk.