Matthew Wiener, som står bak en rekke episoder fra Sopranos og skapte serien Mad Men, er en svært respektert figur i den amerikanske tv-bransjen. I 2011 ble han attpåtil kåret av magasinet Time til en av verdens mest innflytelsesrike mennesker.

Med stjerneskuespillere som Owen Wilson, Zach Galifianakis og Amy Poehler på rollelista ser hans spillefilmdebut i utgangspunktet ut som et lovende prosjekt.

Etter noen haltende visninger under filmfestivalen i Toronto i fjor høst, hvor Weiner forsvarte de dårlige tilbakemeldingene med at filmen ikke var ferdigstilt, er det denne uken duket for USA-premiere på Are You Here.

Slaktes av anmelderne

Dommen fra amerikanske filmanmeldere er ikke pen. Chris Nashawaty fra underholdningsmagasinet Entertainment Weekly fyrer av flere kraftsalver mot filmen.

– I Mad Men-skaperens spillefilmdebut, den aggressivt umorsomme Are You Here, er all den mørke humoren og de delikate karakterskildringene vi kjenner fra seriene hans helt borte.

TOPPLISTA: Her er Matthew Weiners favorittpitcher fra «Mad Men»

(artikkelen fortsetter under traileren)

Historien i filmen dreier seg rundt bestevennene Ben (Galifianakis) og Steve (Wilson) som sammen må kjempe mot førstnevntes søster (Peohler) i kjølvannet av et heftig arveoppgjør.

Nettmagasinet Slant gir en halv stjerne av fire mulige og kritiserer både historien, bildene og de kvinnelige rollefigurene. Sistnevnte er så grunne at det nærmer seg en fornærmelse, skriver Tomas Hachard som også håper Weiner holder seg til tv-serier i fremtiden.

Zach Galifianakis, Owen Wilson og Amy Poehler i et promobilde til filmen «Are You Here». (Foto: Millennium Entertainment)
Zach Galifianakis, Owen Wilson og Amy Poehler i et promobilde til filmen «Are You Here». (Foto: Millennium Entertainment)

– Vi kan bare håpe at dette er et enkeltstående forsøk inn i ukjent farvann for regissøren.

The Hollywood Reporter, et av mediene som anmeldte filmen under filmfestivalen i Toronto, er heller ikke nådig og bruker mye av tiden på å peke på alt Weiner fikk til i Mad Men-serien som ikke funker i filmen Are You Here.

– [Filmen] ser helt generisk ut, og lusker fra scene til scene uten flyt eller en sammenhengende tone.

På nettsiden RottenTomatoes.com, som samler dommen fra ulike amerikanske anmeldelere, har filmen i skrivende stund har filmen oppnådd kun 8%. Mens Metacritic har en samlet poengsum på 30 av 100 mulige.

INTERVJU: – «Mad Men» forandret min karriere