Hvordan ville du klart deg om du plutselig befant deg midt i et enormt zombieutbrudd? Ville du gitt opp og blitt en av dem, flyktet til skogen og overlevd i ødemarken, eller hadde du tatt opp kampen? Bilmekanikeren Nick Ramos velger i Dead Rising 3 det sistnevnte.

Og når Nick først velger å ta opp kampen, så gjør han det på en mest mulig effektiv måte. Dead Rising 3 er best når du svinger motorsagen og deler et av monstrene i to – og etter hvert som han lærer nye triks er det utfordrende på alle de riktige måtene å bruke dem best mulig.

Dagligdagse ting ligger spredd omkring i den store åpne spillverdenen og når som helst kan du styre Nick til å kombinere dem til nye festlige våpen. Hele 101 ulike kombinasjoner gir deg mange valgmuligheter som er mye kraftigere enn et vanlig baseballtre eller et maskingevær.

Alle amerikanske sportstilhengeres favorittvåpen i kampen mot zombier? Skjermbilde fra spillet. (Foto: Capcom / Microsoft Game Studios)
Alle amerikanske sportstilhengeres favorittvåpen i kampen mot zombier? Skjermbilde fra spillet. (Foto: Capcom / Microsoft Game Studios)

Ved å for eksempel kombinere en hjelm og en øltønne er det bare å skalle deg gjennom hordene av blodtørstige fiender.

Men mens spillet gjør svært mye riktig for å skape en god kampopplevelse er det åpenbart at både figurene, fortellingen og oppdragene mangler de samme kjennemerkene.

ANMELDELSE: Ryse: Son of Rome – ikke bra nok lanseringsspill

Meningsløse oppdrag

Historien holder seg tro mot forgjengerne i Dead Rising-serien, som trass sine underholdende sider aldri fikk «kvalitet» som et stempel. Tonnevis av henteoppdrag underbygger spillets evne til å engasjere, og utstrakt bruk av zombieklisjeer gjør det vanskelig å motiveres til videre kamp for overlevelse i den fiktive byen Los Perdidos.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

Å gi spillere muligheten til å leke seg i en stor åpen verden fordrer også at områdene ikke føles tomme eller meningsløse. Det holder rett og slett ikke å bare gi frie tøyler om ikke spillverdenen også føles levende og aktuell.

Humoren i Dead Rising 3 er ofte på nivå med kjipe highschool-komedier, som i noen tilfeller er helt ok, men når timene passerer blir vitsene like kalde som zombiene du omgir deg med.

Som et av lanseringsspillene til Xbox One-konsollen er også bruk av Kinect-sensoren innebygd i en begrenset grad. Enkle stemmekommandoer kan brukes for å tiltrekke zombier, men også støy i rommet der jeg satt å spilte utløste samme reaksjon.

Har du ikke vært en trofast tilhenger av spillserien tidligere er det få ting som fester seg i Dead Rising 3. Fortellingen er så forglemmelig og oppdragene så lite morsomme (i lengden) at om du ikke finner enorm glede i å skape generell kaos, og slakte endeløse horder med zombier, er det mange andre spill du heller bør bruke tiden på.

ANMELDELSE: Destiny – en visuell science fiction-perle


Hva syns du om lanseringsspillene til Xbox One? Del dine synspunkter i kommentarfeltet.

Om SPILLET

Dead Rising 3