Mel Gibson spilte hovedrollen i de tre første «Mad Max». Her fra 1979-filmen. (Foto: Warner Bros.)
Mel Gibson spilte hovedrollen i de tre første «Mad Max». Her fra 1979-filmen. (Foto: Warner Bros.)

Tretti år etter Mel Gibson la Max Rockatansky på hylla vender den tidligere politimannen, nå ensom ulv og krigerhelt, tilbake i Tom Hardys skikkelse.

Sommeren 2015 er det premiere på den postapokalyptiske veikriger-filmseriens store tilbakekomst med Mad Max: Fury Road. Hvordan regissør George Miller, som tidligere har regissert de tre foregående filmene, ville justere utseende til et 2015-publikum har bekymret mange tilhengere. Nå er den første traileren til filmen blitt sluppet.

– Action, sand og motor!

Regissøren ser ut til å ha beholdt trekkene som gjorde filmserien enormt populær på starten av 80-tallet. Eksplosjonene kommer tett, en intens sandstorm truer alle, et vakkert og øde landskap i sterke rødtoner, og ikke minst krigføring i høy hastighet med enda flere eksplosjoner.

– Denne traileren viser med all tydelighet at regissør Miller forsøker å imøtekomme de gamle tilhengernes forventninger om hvordan en Mad Max-film anno 2015 skal se ut, nemlig en spektakulær blanding av action, sand og motor i en postapokalyptisk verden, mener Birger Vestmo.

Han mener også at heseblesende actionscener og sterke virkemidler som går et godt stykke over toppen er en del av suksessoppskriften som førte de tre første filmene fra Australia til et verdensfenomen.

– Jeg er spent på hvorvidt filmen lages med tanke på amerikansk PG-13-grense, eller om Miller lar voldsuttrykket fra de to første filmene gjennomsyre Fury Road, slik at vi får en fullblods Mad Max-opplevelse. Jeg håper selvsagt på det siste!

«Mad Max: Fury Road» har norsk premiere den 13. mai 2015.

Del dine meninger om «Mad Max»-traileren under lenkene. Kan Tom Hardy måle seg med Mel Gibson?