Kyle MacLachlan kommer tilbake i rollen som Dale Cooper, 25 år senere. (Foto: REUTERS/Eric Gaillard, NTB Scanpix).
Kyle MacLachlan kommer tilbake i rollen som Dale Cooper, 25 år senere. (Foto: REUTERS/Eric Gaillard, NTB Scanpix).

I oktober ble det klart at Twin Peaks kommer tilbake til TV-skjermen i 2016.

Kyle MacLachlan, som spilte den kaffeelskende spesialagenten Dale Cooper i den originale serien, har tidligere hintet om at han er klar for å ta på seg agentdressen igjen, og nå melder Deadline at skuespilleren er ombord for en ny runde med Twin Peaks.

Showtime annonserte nyheten på en pressekonferanse mandag, og MacLachlan var selv tilstede.

– Jeg er veldig spent på å vende tilbake til Twin Peaks’ merkelige og fantastiske verden. Måtte skogen være med dere, sa skuespilleren.

Damn good coffee! Dale Cooper

Lynch skal ha regi

Etter at kultserien Twin Peaks ble kansellert i 1991 etter to sesonger, har tilhengerne av David Lynch sin merkelige fortelling om spesialagent Dale Cooper og mordet på Laura Palmer, ventet på en fortsettelse.

Når sesong tre får sin premiere 25 år etter finalen i sesong to, er det med serieskaperne David Lynch og Mark Frost ved roret. De skriver manuset for sesongen sammen, og Lych skal selv regissere alle de ni episodene.

25 år har da også gått i seriens univers og de nye episodene vil derfor ikke forsøke å ta opp igjen handlingen der den slapp sist, men skal likevel nøste opp i tråder fra den siste sesongen.

– At det har gått 25 år siden sist, blir en viktig del av plottet, sier Mark Frost da nyheten om fortsettelsen ble annonsert i fjor.

I 2011 dedikerte Filmbonanza en hel sending til filmlegenden David Lynch – se hele programmet her!