I 2008 la Marvel grunnlaget for en ny tidsalder med superheltfilmer. Iron Man, med Robert Downey Junior i hovedrollen, var bare startskuddet på en ambisiøs serie filmer som skulle bygge opp gjengen i The Avengers.

Året før la en annen superheltgruppe inn årene. De fantastiske fire – Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch og The Thing – gjorde det ikke bra nok på kino.

Da det for noen år siden ble kjent at en nyinnspilling, en gjenoppliving av superheltene på filmlerretet var på vei, ble ingen av oss likevel overrasket. Å gjenbruke superhelter er en av vår tids mest fremtredende filmtrender.

ANMELDELSE: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer – en positiv overraskelse

Med nye og unge ansikter ser det ut som om Marvel og 20th Century Fox forsøker å imøtekomme de yngste kinogjengerne. Men valget av regissør Josh Trank, viss debutfilm Chronicle fra 2012 om den mørke siden av superkrefter, varslet om en mer dyster vei.

De første bildene av Miles Teller (Rabbit Hole), Kate Mara (House of Cards), Michael B. Jordan (Chronicle) og Jamie Bell (Tintin) i den første traileren til den kommende 2015-utgaven av Fantastic Four understreker tonen. Filmen har en forventet premieredato i august 2015.