Regissørlauget i USA (DGA) har nominert Morten Tyldum til sin årlige hovedpris for jobben på The Imitation Game. Han er nominert til prisen sammen med Clint Eastwood for American Sniper, Wes Anderson for The Grand Budapest Hotel, Alejandro Gonzalez Inarritu for Birdman og Richard Linklater for Boyhood.

– Jeg er henrykt over æren mine kolleger har gitt meg. Å være i en slik gruppe talentfulle kunstnere er overveldende, fortalte en ekstatisk Tyldum til bransjebladet Variety.

Vinneren kåres etter en avstemning av de omkring 15 000 medlemmene i lauget, og prisen deles ut på organisasjonens årlige seremoni den 7. februar.

Klikk for å se videoanmeldelse av «The Imitation Game».

Både Richard Linklater og Wes Anderson er forhåndsfavoritter etter at de to hentet inn de viktigste prisene på helgens Golden Globe-utdeling. Førstnevnte vant for beste dramafilm og beste regissør, mens Anderson vant sin første Golden Globe-pris noensinne med beste komedie.

GOLDEN GLOBE-utdelingen 2015: «Boyhood» vant pris for beste drama film | Se hele vinnerlisten her

Viktig Oscar-indikator

Nominasjonen til Clint Eastwood er en liten overraskelse for mange bransjeeksperter, som så på David Fincher (Gone Girl) og Christopher Nolan (Interstellar) som naturlige kandidater.

Det amerikanske regissørlaugets nominerte, og fremtidige vinner, sees på som en pålitelig indikator på hvem som ender opp med å bli med på Oscar-sirkuset. De nominerte til årets Oscar-utdelingen blir annonsert på ettermiddagen norsk tid torsdag den 15. januar.

I snitt går hele fire av fem DGA-nominerte regissører videre til å bli nominert til en Oscar-pris. Mens i løpet av 66 år har vinneren av regissørlaugets pris også vunnet Oscar for beste regissør hele 59 ganger.