Emma Watson på den røde løperen før Oscar-utdelingen i 2014. (Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
Emma Watson på den røde løperen før Oscar-utdelingen i 2014. (Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).

Den tidligere «Harry Potter»-stjerna Emma Watson skal spille Belle i Beauty and the Beast, når Disney lager spillefilm av den klassiske tegnefilmen Skjønnheten og Udyret.

Det var The Wrap som først meldte nyheten om at Watson har takket ja til rollen i filmen, som skal regisseres av Bill Condon (The Twilight Saga: Breaking Dawn, Dreamgirls).

Manuset er skrevet av Stephen Chbosky, som også regisserte Watson i The Perks of Being a Wallflower.

Anmeldelse: «The Perks of Being a Wallflower»

Skal starte med sangtimer

Skuespilleren delte nyheten på Facebook i går kveld, og det er ingen tvil om at Watson er entusiastisk over at hun nå har hovedrollen i et eventyr som har betydd mye for henne som barn.

– Filmen var en stor del av min oppvekst, og det føles nesten uvirkelig at jeg skal få danse til «Be Our Guest», og synge «Something There». Seksåringen i meg er helt fra seg – hjertet er sprekkferdig. Nå er det på tide å begynne med sangtimer. Jeg gleder meg til dere får se den, skrev Watson på sin Facebook-side.

Anmeldelse: «Skjønnheten og Udyret» – En filmskatt på Blu-ray!

Fra Askepott til Skjønnheten

Disney har tidligere forsøkt å huke tak i Watson. I 2013 var hun aktuell for rollen som Askepott i Cinderella, som kommer på kino i mars i år. Da takket hun imidlertid nei, antageligvis fordi innspillingen krasjet med innspillingen Guillermo del Toros Beauty and the Beast, der hun hadde hovedrollen.

Dette var altså en annen versjon av Skjønnheten og Udyret enn den Watson nå har takket ja til. Del Toro ville lage en mørk vri på det kjente eventyret, men i juni trakk han seg fra prosjektet, som var en Warner Brothers-produksjon.

Disney bestemte seg deretter for å lage sin klassiske variant av fortellingen, og har nå altså fått Watson ombord.

Beauty and the Beast blir med dette den fjerde Disney-tegnefilmen som får en gjenopplivning i form av en spillefilm, etter Maleficent, Cinderella og Iron Man-regissøren Jon Favreaus kommende versjon av Jungelboken.

Les også: Topp 5: Disney-klassikere!

Synes du Emma Watson passer i rollen som Belle? Si din mening i komemntarfeltet!