Forrige uke mottok Morten Tyldums film «The Imitation Game» hele åtte Oscar-nominasjoner – nå melder Deadline at filmen har tjent inn 102,3 millioner dollar, omtrent 773,9 millioner norske kroner, på det internasjonale billettalget.

Les også: Morten Tyldum om Oscar-mominasjonene – Det er uvirkelig

Å komme over «den magiske grensa» på 100 millioner dollar er stort, spesielt siden «The Imitation Game» er en indieproduksjon.

– Dette er en fantastisk milepæl for «The Imitation Game». Vi lagde denne filmen for en brøkdel av et studiobudsjett, og ingen av de involverte forestilte seg noensinne en dag som i dag, sa produsent Teddy Schwarzman, fra filmens produksjonsselskap Black Bear Pictures.

Han mener at regissør Morten Tyldum må ta noe av æren for filmens suksess.

– Dette er takket være regissøren vår, Morten Tyldum, manusforfatter Graham Moore, vårt fantastiske cast og den mest hardtarbeidende besetningen du kan tenke deg, som kom sammen for å sørge for at arven etter Alan Turing får en velfortjent plass i historien. Publikum verden over sørger nå for at det blir en realitet, sa produsenten.

Se Filmpolitiets anmeldelse av «The Imitation Game» her: