Birdman er en av de største favorittene før Oscar-utdelingen 23. februar. Filmen er nominert i hele ni kategorier, blant annet for den gjeveste prisen av dem alle – beste film.

Hovedrolleinnehaver Michael Keaton er selv nominert til prisen for beste mannlige hovedrolle for sin prestasjon som Riggan, en avdanka actionstjerne som prøver å redde sin døende karriere ved å sette opp et teaterstykke på Broadway.

Anmeldelse: «Birdman» – Er dette allerede årets beste film? Terningkast 6!

Det er ingen tvil om at rollen som Batman i Tim Burtons filmer fra 1989 og 1992 er det Keaton er mest berømt for, dermed er det lett å trekke paralleller fra handlingen i Birdman til Keatons egen karriere.

Da NRK møtte Keaton i London, fortalte han imidlertid at han brukte lite av sine egne erfaringer fra livet som skuespiller til rollen.

– Ikke så mye som du skulle tro, merkelig nok. Men mye av praten i filmen om akkurat det og om bransjen, er ikke noe jeg prater om og tenker over til vanlig. Jeg vet det høres rart ut, men for meg var det som å spille en mekaniker eller en tannlege.

Se intervjuet i toppen av artikkelen!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Michael Keaton, Naomi Watts og Zach Galifianakis i Birdman (Foto: 20th Century Fox).
Michael Keaton, Naomi Watts og Zach Galifianakis i Birdman (Foto: 20th Century Fox).

Måtte være «ultraforberedt»

Regissør Alejandro González Iñárritu har valgt å filme Birdman i lange tagninger, der kameraet er nært på skuespillerne. At scenene ble spilt inn i én tagning av gangen, var krevende.

– Det var veldig utfordrende, fordi hvis du skal lage en film på den måten må du være ultraforberedt. Det betydde lange perioder med øvelser over lengre tid, og du måtte være veldig presis i hva du gjorde, sier Keaton.

Riggan sliter med indre demoner og klarer ikke å skille mellom hva som er fantasi og virkelighet. Dette gjorde at Keaton måtte ha et stort register å spille på.

«Birdman» er en dramakomedie der skuespillerne må hoppe fra det dypeste mørke over i humor i samme scene. Hør hva Michael Keaton har å si om det her!

– Rollefiguren min gjennomgår så mye. Det er så mange følelser, han styrter ned og opp og ned igjen, før han atter en gang svever opp, bokstavelig talt.

– Å spille dette på en troverdig måte er veldig utmattende, men merkelig tilfredsstillende. Du får noe ut av systemet ved å gå gjennom så dypt emosjonelle scener, det er antageligvis terapeutisk, konkluderer han.

Oscar 2015: Dette er de nominerte

Hva synes du om Michael Keaton i «Birdman»? Vinner han Oscar? Si din mening i kommentarfeltet!