George R. R. Martin gjestet Writers Guild West Awards. (Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON, NTB Scanpix).
George R. R. Martin gjestet Writers Guild West Awards. (Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON, NTB Scanpix).

Det er under to måneder igjen til premieren på femte sesong av Game of Thrones. De siste par sesongene har serieskapere David Benioff og D. B. Weiss tatt seg større og større friheter når det gjelder historien i A Song of Ice and Fire, skrevet av George R. R. Martin.

Ifølge forfatteren selv kommer femte sesong til å by på enda større overraskelser enn tidligere, også for de som har lest bøkene.

– Folk som ikke dør i bøkene kommer til å dø, så selv leserne kommer til å bli ulykkelige, sa Martin til nettstedet Showbiz441.

– Så nå bør dere gå på tærne, for David og D. B. er enda blodigere enn jeg er, sa forfatteren, som ble intervjuet under Writers Guild West Awards i L.A. i helgen.

Se også: Traileren for femte sesong av «Game of Thrones»

Vil fortelle hele historien på TV

Game of Thrones er HBOs mest sette serie noensinne, og seriemesteren har allerede bestilt en sjette sesong av fantasydramaet. Martin kunne imidlertid ikke si noe om hvor mange sesonger han tror serien kommer til å ende opp med til slutt.

– Kommer vi til å få en syvende, åttende og niende sesong? Ingen vet, de fornyer bare en eller to sesonger av gangen. Kanskje den blir fornyet for sesong syv og åtte etter sesong seks, men det kommer an på. Fjernsyn er et veldig foranderlig medium, konstaterte han.

(Artikkelen fortsetter under lenkene).

Martin mener det slett ikke er sikkert at Game of Thrones vil være like populær om et par år, selv om serien gjør stor suksess nå for tiden, men han håper å få muligheten til å fortelle hele historien på TV-skjermen.

– Uansett hva som skjer med serien så kommer jeg til å gjøre ferdig bøkene, det skal bli syv bøker. Men hver bok er 1500 sider lang, og hver av dem har materiale for flere sesonger. Jeg har to bøker til, den jeg skriver nå, The Winds of Winter, og etter det den siste boken The Dream of Spring, men vi snakker 3000 sider med materiale. Hvor mange sesonger blir det? Det er opp til D. B og David, sa forfatteren.

Hvilke rollefigurer håper du stryker med i femte sesong? Si din mening i kommentarfeltet!