Hopp til innhold

Disney bekrefter ny Frost-film

Walt Disney Animation Studios kommer med en oppfølging til suksessfilmen «Frost». Det kunngjorde selskapet torsdag kveld.

Elsa snødronningen med snøkrystaller dalende ned i hendene

Miljøet i tegnefilmen «Frost» («Frozen») er inspirert av norsk natur.

Foto: daram / Ap

Det kommer en «Frost 2» («Frozen 2»).

Det fortalte John Lasseter, kreativ sjef hos Walt Disney Animation Studios, på selskapets årlige aksjonærmøte som ble holdt torsdag kveld norsk tid. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Den første filmen handler om prinsessen Anna. Hun legger ut på en reise for å finne søsteren Elsa, som ved hjelp av sine magiske krefter har fanget kongedømmet Arendelle i en evig vinter.

I fjor vant «Frost» Oscar for beste animasjonsfilm, samt for beste originalsang. Filmen er skapt med inspirasjon fra norske omgivelser og med norsk musikk, blant annet gjennom et samarbeid med Innovasjon Norge.

Laster Twitter-innhold
Stillbilde fra Disney-filmen FROZEN, bryggen i Bergen

To av hovedpersonene i filmen foran et område som er inspirert av Bryggen i Bergen.

Foto: Disney

– Ikke hørt noe fra Disney

Innovasjon Norge ble kontaktet om det første «Frost»-prosjektet i 2012. Da spurte Disney blant annet om hvilke steder i Norge som folk burde se, men storselskapet sa ikke hva de skulle bruke informasjonen til.

Innovasjon Norge er ennå ikke blitt kontaktet i forbindelse med «Frost 2».

– Vi har ikke hørt noe offisielt fra Disney om oppfølgeren, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

I forbindelse med den første Frost-filmen ble ikke Innovasjon Norge ordentlig informert mer enn et halvår før filmen hadde premiere på kino.

– Det var ikke før i mai 2013 at de fortalte oss om filmen, viste oss klipp og kom med forslag til samarbeid, sier Tuftin til NRK.

– Håper dere at de tar kontakt igjen?

– Ja, selvfølgelig. Vi hadde et veldig godt samarbeid med Disney, blant annet om markedsføringen av filmen. I etterkant har vi sett en fantastisk utvikling fra det amerikanske markedet. Norge har hatt en økning på 31 prosent når det gjelder nordamerikanske hotellgjester.

Per-Arne Tuftin og Thorbjørn Harr i studio for å dubbe Disney-filmen Frozen.

Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge fikk selv en rolle i Frost. Her sammen med skuespiller Torbjørn Harr.

Foto: Gabrielle Graatrud

Åtte milliarder

I tillegg til norsk natur er det også norsk og samisk musikk i filmen, blant annet var Trondheimskoret Cantus, Sissel Morken Gullord og Kristine Hals med på å skrive musikken.

Tegnefilmen ble en enorm suksess for Disney. Den H.C. Andersen-inspirerte filmen spilte inn over åtte milliarder kroner for mediegiganten, en ny rekord for selskapet. Det er også en av de mestselgende filmene noensinne.

Stillbilde fra Disney-filmen Frozen: Isfjord

Landskapet i Disney-filmen Frozen er inspirert av norske fjell og fjorder.

Foto: daram

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)