I fjor høst ble det klart at 20th Century Fox vil satse på en ny utgave av en av tidenes mest populære katastrofefilmer. Da Independence Day hadde premiere på den amerikanske nasjonaldagen i 1996 knuste filmen all motstand. Blant katastrofefilmer er Independence Day, selv etter nesten 20 år, kun slått av kassasuksessen Titanic.

Will Smith har allerede sagt nei til å gjenta hovedrollen som militærpiloten Steven Hiller, og jakten på en som kan spille sønnen har lenge vært en attraktiv rolle blant unge menn i Hollywood.

Nå er det klart at Jessie Usher tar over hovedrollen og leder an i kampen mot de utenomjordiske. Det meldte regissøren Roland Emmerich på sin Twitter-konto. Usher har til nå vært mest kjent for å spille i mindre tv-serier i USA, men har de siste årene blitt lagt merke til i flere mindre filmroller.

Katastrofefilmregissør tilbake til røttene

Liam Hemsworth, kjent fra The Hunger Games-filmene og som bror til Marvel-stjernen Chris Hemsworth, dukker også opp kampen i Indepdendence Day 2 sammen med Jeff Goldblum som vender tilbake til rollen som dataeksperten David Levinson.

Roland Emmerich er også på plass i regissørstolen for å gjenta suksessen som plasserte ham på tronen over katastrofilmskapere. I årene etter Independence Day har Emmerich stått for en lang rekke filmer hvor jordkloden trues av ødeleggelser, som Godzilla (1998), The Day After Tomorrow (2004) og 2012 (2009).

Ryktene rundt en oppfølgerfilm har svirret i minst 16 år. Flere profilerte manusforfattere har vært involvert i arbeidet med å utforme filmen, inkludert James Vanderbilt (Zodiac, Amazing Spider-Man) som skal ha skrevet to forslag som har blitt liggende på vent de siste årene.

Filmen har en planlagt premieredato den 24. juni 2016, tett oppunder 20-årsjubileet til originalen.


Birger Vestmo spekulerte om en oppfølgere til «Indepdendence Day» allerede i 1998. Klikk under for å høre arkivklippet.