I sommer skal agent Ethan Hunt ut på nye eventyr når den femte Mission: Impossible-filmen Rogue Nation har premiere. Da den fjerde filmen Mission: Impossible – Ghost Protocol kom i 2012, konkluderte Filmpolitiets anmelder Birger Vestmo med at den var seriens beste.

Et av høydepunktene var da Ethan Hunt svingte seg på utsiden av verdens høyeste bygning Burj Khalifa. Tom Cruise utførte stuntet selv, noe vi i Filmpolitiet er enige om gjør ham til kanskje verdens tøffeste actionstjerne.

Men hvordan skal man toppe et slikt stunt? Jo, du slenger Tom Cruise på utsiden av en Airbus A400M – 5000 fot over bakken.

Anmeldelse: «Mission: Impossible – Ghost Protocol» – Tom Cruise får alle actionelskere til å glise bredt!

Utvendig take off

Store forventninger har vært knyttet til dette stuntet siden Daily Mail publiserte bilder og video av innspillingen av Mission: Impossible – Rogue Nation før jul, og på søndag fikk vi en smakebit da teaseren for filmens første trailer kom (hva synes vi om den trenden egentlig?).

Men nå er altså den fulle traileren ute, og her får vi se mer av Cruise sitt heftige stunt. Traileren viser hvordan Ethan Hunt løper over vingen på et militært transportfly under take off, hopper av på siden og blir hengende i en dør, mens Benji Dunn (Simon Pegg) forsøker å fjernåpne denne døra fra bakken.

Vi ser også glimt av en heftig motorsykkeljakt, et spektakulært bilstunt og noen hardbarkede kampscener, hvor også svenske Rebecca Ferguson ser ut til å klare seg godt i en (til nå) navnløs rolle. Hvordan det ender, må vi vente med å finne ut til filmen har premiere 31. juli.

I Mission: Impossible – Rogue Nation forsøker agent Hunt å ta knekken på IMFs (Impossible Missions Force) største fiende, organisasjonen The Syndicate. Christopher McQuarrie, som tidligere har jobbet med Cruise på Edge of Tomorrow og Jack Reacher, har regi.

Se hvordan Tom Cruise utførte Burj Khalifa-stuntet i «Ghost protocol» her:

Hva synes du om Tom Cruise som actionhelt, og blir «Rogue Nation» bra? Si din mening i kommentarfeltet!