OBS! Denne saken inneholder spoilerinformasjon om Grey’s Anatomy som enda ikke har blitt sendt på tv i Norge. Episode 21 blir tilgjengelig for norske seere på TV2 Sumo om en måned.


I forrige uke ble det kjent at en av hovedfigurene i Grey’s Anatomy ville forlate tv-serien før den ellevte sesongen var slutt. Hvordan det ville skjer var det store spørsmålet seriens lojale tilhengere diskuterte heftig i sosiale medier.

(artikkelen fortsetter under tv-traileren for episode 21 av serien)

I episoden som ble sendt i USA torsdag kveld dør Derek Shepherd, som har vært spilt av Patrick Dempsey siden den første piloten ble laget i 2005, etter å ha vært i en bilulykke. Sykehuset han ender på er ikke godt nok trent til å håndtere de omfattende skadene, noe som tvinger kona Meredith (spilt av Ellen Pompeo) til å ta beslutningen om å avslutte behandlingen til ektemannen.

Gjennom elleve sesonger har Shepherd vært en av de mest sentrale figurene i sykehusdramaet, hvor han har fått kallenavnet «McDreamy» – et ord som også har blitt et begrep i popkulturen.

En av seriens nykommere, Caterina Scorsone i rollen som Dereks søster, fortalte til bransjenettstedet The Hollywood Reporter at skuespillerne og crewet tok nyheten som en familie.

– Shonda (serieskaperen, journ.anm.) samlet oss alle, satte oss ned og fortalte hva som var i ferd med å skje. Vi var nok like sjokkerte som seerne ble.

På sosiale medier har også tilhengere lagt ut sine reaksjoner, som varierer fra tårevåte avskjeshilsner til sinte kommentarer.

Del dine reaksjoner i kommentarfeltet nederst på siden.