Fredag 3. april er det premiere på den avsluttende spesialepisoden av Derek på Netflix.

London (NRK): Det er 12 år han fullførte seriesuksessen The Office, men fortsatt får Ricky Gervais tilsendt sitater fra serien. Nå er han aktuell med det avsluttende kapitlet om en litt annen figur.

Tulledokumentaren The Office ble Ricky Gervais store gjennombrudd, og hovedfiguren David Brent ble raskt allemannseie. Siden da har han spilt i en rekke serier og filmer, men Brent-karakteren forfølger ham stadig.

– Jeg får fortsatt enkeltsetninger hver bidige dag, selv om det kan bare være fakta eller ord som han har sagt, gliser Gervais.

ANMELDELSE: Derek S01 — Dette er gull for Gervais-fans!

DEREK. (Foto: Netflix)
Ricky Gervais som Derek i komiserien «Derek». (Foto: Netflix)
Omstridt karakter

I dag legges den avsluttende dobbeltepisoden for serien Derek ut for strømmepublikumet hos Netflix, og den karakteren har folk et helt annet forhold til.

– Jeg kan få meldinger som «jeg er en 50 år gammel bygningsarbeider, og jeg gråt, hvordan kunne du gjøre dette mot den stakkars…». Det handler om den følelsesmessig reisen, jeg vil si at det er forskjellen, forklarer Ricky Gervais når NRK ber ham om å forklare responsen han har fått.

Men de to sesongene har ikke bare blitt bejublet. Særlig i hjemlandet Storbritannia, hvor den ble vist på TV-kanalen Channel 4, ble han kritisert for å tulle med folk som er annerledes.

Hovedkarakteren, spilt av Gervais selv, er hjelpepleier på et pleiehjem men Derek har en noe annen håndbagasje enn de andre. Han er ukuelig optimist, naiv som få og ser noe godt i alt og alle.

– I alt jeg har gjort siden The Office så har noen ventet på at jeg skal dumme meg ut, gjøre noe galt eller at ingen skal like det. Da jeg kom med The Office kom jeg fra ingensteds hen, det var ingen bagasje, det var ingenting de kunne hate ennå, smiler Gervais og legger til at han for lengst har sluttet å bry seg om kritikere.

Verdens beste bestevenner! (Foto: Netflix).
Verdens beste bestevenner! (Foto: Netflix).
Skapte Derek som svar på kynisme

Selv om han ifølge seg selv elsker samtlige karakterer han har skapt, enten de spilles av ham selv eller andre, er det en ekstra kjærlighet for den nå avsluttende historien om Derek.

– Noe av grunnen til at jeg skapte det var som et tilsvar til kynismen i verden, særlig gjennom sosiale medier. Folk tvitret gjerne om ting de hatet, la ut en ny tvitring, det var som å spray graffiti over andres malerier. Det er fint å se noen som Derek. For all del, han er ikke perfekt, han har sine feil, du skal ikke ringe etter en ambulanse til en nyutklekket fugl, men hvem kan kritisere ham for å bry seg? spør Ricky Gervais.

Hva synes du om komiserien Derek? Del din mening i kommentarfeltet nedenfor.