Med TV-serien Veronica Mars, fikk manusforfatter og serieskaper Rob Thomas sitt store gjennombrudd på midten av 2000-tallet. Serien om high school-jenta som ville oppklare mordet på bestevenninnen, hadde Kristen Bell i hovedrollen, og har i dag kultstatus.

Nå er Thomas aktuell med serien iZombie, som er løst basert på tegneserien med samme navn. Serien handler om en ung medisinstudent som får livet snudd på hodet når hun ender opp som en zombie, og må begynne å jobbe på det lokale likhuset for å få tilgang til sin nye favorittrett — menneskehjerner.

Serieskaper Rob Thomas er selv en stor fan av zombiesjangeren. (Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB Scanpix).
Rob Thomas er selv en stor fan av zombiesjangeren. (Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB Scanpix).

Det er ingen tvil om at zombier er populært om dagen. Filmbransjen spyr ut filmer med de hjernespisende monstrene, og AMCs zombiedrama The Walking Dead er den mest sette dramaserien noensinne på kabel-TV i USA.

Da Warner Brothers spurte Rob Thomas om å lage en ny TV-serie for TV-kanalen The CW, var det imidlertid ikke ønsket om en ny zombieserie som gjorde at valget falt på iZombie.

– De sa at de trengte den neste store, kick-ass kvinnelige hovedrollen. De sa “vi vil ha den neste Buffy the Vampire Slayer, vi vil ha den neste Veronica Mars”, forteller Rob Thomas til NRK.

– Det startet med et ønske om å ha en god kvinnelig figur, zombiegreiene var bare pynten.

Anmeldelse: «iZombie» – Fungerer som hjernedød underholdning

Sjarmerende hjernemat

Skuespiller Rose McIver er god i hovedrollen som den tørrvittige og sarkastiske Liv, som bruker sine nye zombieegenskaper til å løse mordsaker for politiet. Kombinasjonen av Livs personlighet og McIvers sjarm, gjør Liv til en rollefigur som du umiddelbart liker – selv om hun spiser menneskehjerner.

– Vi har prøvd å gjøre hjernespisingen så sjarmerende som mulig. Hun river ikke opp en skalle og graver ned fjeset sitt i hjernemasse. Hun kaster litt hjerne i salaten, eller lager en hjerneenichiladas. Det er veldig sivilisert, forteller Thomas med et smil.

Rob Thomas er selv en stor fan av zombiesjangeren og har filmer som 28 dager senere og Zombieland blant sine favoritter. Hør han fortelle om reglene for zombieuniverset i serien, og hva han tror er grunnen til at zombier er så populært her:

Rob Thomas: Om iZombie og reglene for zombieuniverset