Penny Dreadful har fått ufortjent lite oppmerksomhet her til lands. Serien bringer kjente figurer fra klassiske gotiske romaner sammen i én historie, og første sesong var en velskrevet og intens fortelling med interessante rollefigurer.

Nå har andre sesong begynt, og hvis ikke du har sett den første enda anbefaler jeg at du tar deg et lite maraton. For spenningsnivået er høyt allerede i første episode av sesong to, noe som lover godt for resten.

Anmeldt: «Penny Dreadful» S01 E01-02 – Klassisk skrekk i en fin innpakning

Djevelen gir aldri opp

Vi befinner oss i viktorianske London i «Penny Dreadful». Da vi så seriens hovedroller, Vanessa Ives (Eva Green), Ethan Chandler (Josh Hartnett), Sir Malcolm (Timothy Dalton) og Dr. Frankenstein (Harry Treadaway) sist, hadde Vanessa klart å klore seg ut av Satans klør. Hun kunne endelig puste lettere, men når Lucifer har valgt seg ut en brud gir han ikke opp så fort.

Sesong to begynner der den første slapp, og kaster ikke bort mye tid før dramatikken begynner. Vanessa og Ethan blir angrepet av en gruppe vampyraktige kvinneskikkelser, som viser seg å være noe annet enn skapningene fra forrige sesong. De er ute etter Vanessa, og nå begynner hun for alvor å bli redd og tvile på at hun noen gang vil unnslippe djevelen.

Anmeldelsen fortsetter under traileren.

Interessant skurk

Penny Dreadful er full av rollefigurer fra kjente gotiske romaner, og det er gøy å se hvordan deres respektive historier veves inn i hverandre. Sideplottet med Frankenstein og hans monster var likevel den svakeste delen av første sesong.

Noe av det beste med Penny Dreadful er den dunkle og mystiske stemningen, men den uteble i stor grad i denne delen av historien. Selv om jeg hadde medlidenhet med monsteret, synes jeg det ble litt kjedelig.

Vi følger Frankensteins skapning også i sesong to, og det ser ut til at vi i større grad skal få et innblikk i følelseslivet hans. Jeg håper det vil engasjere meg mer.

Vampyrvesenet i forrige sesong var ikke en spesielt interessant motstander. Det var den overliggende historien om hvorfor Lucifer vil ha Vanessa som var spennende, men det er grenser for hvor lenge man kan holde på med demoner og eksorsisme.

Fienden i andre sesong, som selvfølgelig er i djevelens tjeneste, er en langt mer spennende figur. Vi møtte rollefiguren allerede i første sesong, men nå viser det seg at det er mørkere sider ved henne enn vi har sett tidligere. Det skal bli interessant å følge utviklingen videre.

Anmeldt: «Sin City: A Dame To Kill For» – En fabelaktig femme fatale

Eva Green spiller svært godt i Penny Dreadful. (Foto: HBO Nordic).
Eva Green spiller svært godt i Penny Dreadful. (Foto: HBO Nordic).

Store forventninger

Det er ingen tvil om at Eva Green var den store stjerna i første sesong av Penny Dreadful. Fjeset hennes er som laget for skrekk av denne typen, og hun passer perfekt inn i den viktorianske settingen.

Green spiller med en overbevisning som imponerer, hun overspiller aldri, selv ikke i seriens mest dramatiske scener. I første episode av sesong to er hun strålende når Vanessa begynner å miste kontroll over sin egen frykt.

Episodens siste scene, der hun måler krefter mot sesongens antagonist, er svært intens og etterlot meg med store forventninger for resten av sesongen. Jeg håper fortsettelsen blir like spennende!

«Penny Dreadful» er tilgjengelig i HBO Nordic. Nye episoder hver mandag.

Hva synes du om «Penny dreadful»? Si din mening i kommentarfeltet!

Om SERIEN

Penny Dreadful
  • Penny Dreadful
  • Slippdato: 04.05.2015
  • Sesong: 2
  • Utgiver: Showtime, Sky
  • Serieskaper: John Logan
  • Sjanger: Eventyr, Skrekk