«La petite mort» – den lille døden – er et fransk uttrykk for orgasme, og akkurat det er tema for The Little Death. Seksuell frustrasjon, fetisjer og dysfunksjonelle parforhold står på agendaen når vi tar turen til en av Sydneys forsteder i denne australske komedien.

Filmen skildrer hvilke utfordringer fem par står overfor når de forsøker å leve ut sine seksuelle fantasier. Og selv om manuset ikke akkurat står til en Oscar, er det morsomt nok til at The Little Death blir en lun og lettbeint komedie.

Filmanmeldelse: «Thanks For Sharing» – Søtt og enkelt om sexavhengighet

Voldteksfantasier og rollespill

Fem par: Maeve og Paul, Dan og Evie, Maureen og Phil, Rowena og Richard, Monica og Sam – alle har sine problemer, alle har fantasier de ønsker å utforske.

Maeve har lenge fantasert om å bli voldtatt, Phil synes kona er best når hun sover, Dan og Evie tenner på rollespill, mens Rowena bare blir kåt på mannen sin når han gråter. Alle har sitt å stri med, og vi får deres historier fortalt uavhengig av hverandre.

Regissør Josh Lawson, spiller Paul i filmen, og gjør samtidig sin regidebut med The Little Death, som han også har skrevet manuset til.

Han leder oss lekent gjennom de fem parenes historier, men sliter litt med å binde det hele sammen, og vi ender derfor opp med en del løse tråder til slutt.

Anmeldelsen fortsetter under traileren.
https://www.youtube.com/watch?v=pQh-Zqh3sws

Sjarmerende telefonsex

Lawsons manusarbeid er heller ikke stødig hele veien gjennom, men filmen har flere genuint morsomme scener, og ikke minst en gjeng med fine skuespillere. Den gode kjemien flere av parene har på lerretet gjør de kleineste dialogsekvensene mer troverdig, og fører ikke minst til at jeg blir glad i flere av rollefigurene.

Spesielt har Josh Lawson selv god kjemi med Bojana Novakovic, som spiller Maeve, og det er morsomt å se hvor langt han er villig til å gå i forsøket på å tilfredsstille konas fantasier.

Erin James spiller tegnsrpåktolken Monica i «The Little Death». (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Erin James spiller tegnsrpåktolken Monica i «The Little Death». (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

Det er imidlertid T.J. Parker og Erin James, i rollene som Monica og Sam, som er det mest sjarmerende paret i The Little Death. Monica jobber hos en telefontjeneste som driver videotolking for døve som trenger å ringe. Når Sam tar kontakt for at hun skal tolke en sextelefonsamtale for ham, får hun en helt spesiell dag på jobben.

Resultatet kunne fort ha blitt kleint, men kjemien de to har gjennom dataskjermen er til å ta og føle på, og samspillet mellom dem gjør scenen til en strålende skildring av gryende forelskelse.

Små lyspunkter som dette gjør at jeg faller for The Little Death, og selv om det skorter litt på manusfronten, og slutten ikke sitter helt, satt jeg likevel igjen med en god følelse da rulleteksten gikk over skjermen. Dette er enkel, men trivelig og lettfordøyelig underholdning.

Skal du se «The Little Death»? Si din mening om filmen i kommentarfeltet!

Om FILMEN

The Little Death
  • The Little Death
  • Slippdato: 10.07.2015
  • Regi: Josh Lawson
  • Utgiver: Norsk Filmdistribusjon
  • Aldersgrense: 15 år
  • Sjanger: Drama, Komedie