I oktober er det igjen duket for en ny sesong av AMCs zombiedrama The Walking Dead, men før den tid skal vi ta turen tilbake til starten.

I spinoffserien Fear the Walking Dead får vi vite hva som skjedde i tiden før verden gikk under – noe fans av Robert Kirkmans univers, inkludert meg selv, har hatt lyst til å se lenge.

De to første episodene av serien legger opp til en interessant start på zombieapokalypsen, og det er spennende, men jeg blir ikke like revet med av denne som jeg ble av originalen.

Anmeldelse: «The Walking Dead» S05 E01 – Mørk og urovekkende

Starten på sivilisasjonens undergang

Handlingen foregår i LA, som opplever et stadig økende sykefravær på grunn av en aggressiv form for influensa. Samtidig går det rykter om merkelige hendelser, der syke folk har angrepet andre.

Vi følger Madison Clark (Kim Dickens), hennes mann og to barn, og ser hvordan de opplever det som er starten på sivilisasjonens undergang.

Sønnen Nick (Frank Dillane) er et dopvrak, som får seg en hard oppvåkning når narkoreiret hans blir til en zombiecamp. Nick er usikker på om det som skjer er ekte eller et resultat av rusen, og det gir den første episoden en interessant vri.

Frank Dillane, som spiller Nick, minner meg forøvrig veldig om en ung Johnny Depp i måten han spiller på, og fungerer bra som livredd dophue.

Irriterende mor

Cliff Curtis (Training Day, Die Hard 4.0), er også god i rollen som stefaren, som prøver å få Madisons barn til å godta ham, og sin egen sønn til å slutte å være sint på ham. Alycia Debnam-Carey, sist sett i science fiction-serien The 100, er helt ok som den skoleflinke, men vrange dattera til Madison, mens mor i huset er ikke like god.

Kim Dickens (House of Cards, Sons of Anarchy) gjør en grei prestasjon, men jeg forstår meg ikke helt på Madison som rollefigur.

I løpet av de første to episodene tar hun en del valg som ikke virker troverdige, og jeg blir sittende å irritere meg over henne, istedenfor å føle sympati for en mor som forsøker å ta vare på barna sine i det verden går under.

Madison er med andre ord milevis unna Walking Deads Rick Grimes (Andrew Lincoln) som, selv i sine aller galeste øyeblikk, virker troverdig.

Alycia Debnam-Carey og Frank Dillane i Fear the Walking Dead. (Foto: Promo HBO Nordic).
Alycia Debnam-Carey og Frank Dillane i Fear the Walking Dead. (Foto: Promo HBO Nordic).

God ventemat

De første episodene av Fear the Walking Dead er spennende, og det virker som om serien har tenkt til å bruke god tid på selve utbruddet, noe jeg liker.

Dessverre legger serieskaperne litt for mye vekt på at publikum vet hva som skal skje, og bruker dette som billig skremsekstaktikk litt for mange ganger.

Er det en zombie som kommer der? Har han blitt til et kjøttetende monster? Kommer han til å dø nå?! Ånei, det var ingenting, nei… Det er for mange falske dramatiske situasjoner enn det de første episodene har godt av.

Fear the Walking Dead er likevel en bra start på zombieapokalypsen, og fungerer fint som ventemat før Rick Grimes dukker opp på skjermen igjen i oktober. Serien står seg dessuten godt på egne bein også, så du trenger ikke å ha sett The Walking Dead for å bli underholdt.

«Fear the Walking Dead» ser du i HBO Nordic på mandager.

Om SERIEN

Fear the Walking Dead
  • Fear the Walking Dead
  • Slippdato: 24.08.2015
  • Utgiver: HBO Nordic
  • Serieskaper: Robert Kirkman
  • Sjanger: Drama, Eventyr, Skrekk