Danske Nikolaj Coster-Waldau har vært fast inventar i Westeros siden starten av Game of Thrones som den hardtkjempende Jamie Lannister. Norske Kristofer Hivju har levert en strålende skjeggrik Tormund Giantsbane de siste tre sesongene. Og den islandske muskelbunten Hafthór Júlíus Björnsson leverte en av seriens beste slagsmål som Gregor “The Mountain” Clegane i kamp mot den sjarmerende Oberyn Martell.

Nå får også svenskene med en stjerneskuespiller i serien.

Hodor og Bran vil dukke opp igjen i 6. sesong av Game of Thrones. Da vil de dele skjermtid med Max von Sydow. (Foto: HBO).
Hodor og Bran vil dukke opp igjen i 6. sesong av Game of Thrones. Da vil de dele skjermtid med Max von Sydow. (Foto: HBO).

Nettstedet Variety, melder at veteranen Max von Sydow skal spille Three-Eyed Raven (den treøyde ravnen) i sesong 6 av Game of Thrones.

Det er en figur som vi allerede har sett glimt av i serien. Han er å finne i historietråden som følger Bran og Hodor, og den treøyde ravnen dukket opp i finalen av sesong 4. Da ble han spilt av Struan Rodger.

ANMELDELSE: Game of Thrones sesong 5

Star Wars og Game of Thrones

Max von Sydow, som nå er 86 år gammel, har spilt en rekke ikoniske roller.

Han gjorde uslettelig inntrykk som presten i skrekkfilmen Eksorsisten (1973), og han spilte sjakk mot døden i Ingmar Bergmans film Det syvende innseglet (1957)

Av Hollywoodroller er han kjent fra filmer som Judge Dredd (1995), Minorety Report (2002) og Robin Hood (2010).

Og før han vil dukke opp i de nordlige strøk av Westeros neste år, så får vi se han i den kommende Star Wars: Episode VII–The Force Awakens.

Skuespiller Max Von Sydow dukker opp i både Game of Thornes og den kommende Star Wars filmen.  Her er han fotografert i Los Angeles 1982.  (NTBScanpixAP Photo/Wally Fong)
Skuespiller Max von Sydow dukker opp i både Game of Thrones og den kommende Star Wars filmen. Her er han fotografert i Los Angeles i 1982. (NTBScanpixAP Photo/Wally Fong)
Deadwood-stjerne blir også med i sesong 6
Ian McShane storspiller i Deadwood (Foto: Paramount Home Entertainment).
Ian McShane i Deadwood (Foto: Paramount Home Entertainment).

Max von Sydow er ikke det eneste store nye navnet som er klart for den 6. sesongen av HBOs storserie. Britiske Ian MacShane, kjent og kjær for mange som den knallharde Al Swearengen fra HBOs westernserie Deadwood (2004–2006), er også klar for rollelisten.

Det er ikke klart hvilken rolle MacShane skal spille, men vi håper det blir en herremann som får utfolde seg verbalt.

I forrige uke fikk vi også vite fra HBO sjef Michael Lombardo at det sannsynligvis blir totalt 8 sesonger med kamp om jerntronen.

Et skandinavisk PS: Danske Birgitte Hjort Sørensen gjorde en fantastisk figur i høydepunktepisoden Hardhome tidligere i år.

Hvordan tenker du om at Max von Sydow og Ian MacShane blir med i Game of Thrones?