Julia Louis-Dreyfus og Veep ble de store vinnerne i komediekategorien under nattens Emmy-utdeling.

Hvis Modern Family hadde vunnet prisen for beste komiserie, ville serien ha passert Frasier og tronet alene som mestvinnende i komiediekategorien gjennom Emmy-tidene. Men Modern Familys seiersrekke stoppet på fem priser.

Det var en tydelig stolt og glad serieskaper Armando Giovanni Iannucci som tok imot prisen for Veep.

Veep handler om håp, et håp om at alle kan nå dit de vil. At de uansett bakgrunn kan få toppjobben om de bare jobber hardt nok. Eller at de kan få jobben om sjefen deres er mentalt ødelagt eller drept … Så «on that happy note» – tusen takk!

 Julia Louis-Dreyfus vant for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie og beste dramaserie for Veep. (Foto:  Jason Merritt/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
Julia Louis-Dreyfus vant for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie og beste dramaserie for Veep. (Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
Fire priser til Veep

I tillegg til prisen for beste komiserie vant også hovedrolleinnehaver Julia Louis-Dreyfus prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie.

Det er fjerde året på rad Louis-Dreyfus vinner prisen – en utrolig sterk prestasjon.

Hun var også en av flere komikere som tok et lite sveip mot presidentkandidat Donald Trump i sin tale.

Louis-Dreyfus sa hun skulle ta et sitat fra satirekomedien, hvor hun spiller visepresident Selina Meyer, og sa:

– Det må være en ære for dere, å få gjøre ære på meg. Nei vent, det er ikke fra Veep. Det er fra Donald Trump. Det begynner å bli vanskeligere og vanskeligere å gjøre satire på den mannen.

Veep fikk også pris for beste manus, og Tony Hale vant prisen for beste mannlige birolle i en komiserie for sin innsats som Gary Walsh.

Prisen for beste mannlige skuespiller i en komiserie gikk til veteranen Jeffrey Tambor og hans fantastiske rollefigur Maura i Transparent. En serie som handler om en familiefar som står fram som transeksuell. Og Tambor brukte takketalen til å hylle transmiljøet.

— Takk for deres mot. Takk for deres historier. Takk for deres inspirasjon.