– Dere er avskyelige, pillepoppende og seksuelt avvikende avskum.

Ricky Gervais startet Golden Globe-showet i sedvanlig fornærmende stil og fulgte opp med å kalle Sean Penn en tyster, med referanse til hans hemmelige møte og intervju med den meksikanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman.

Deretter ertet han Caitlyn Jenner for hennes kjøreegenskaper før også selve Golden Globe-prisen fikk kjørt seg.

– Bare for å være helt klar. Dette var en vits om meg som dytter en Golden Globe-pris, som jeg har vunnet, opp i rumpa mi, overforklarte komikeren etter å ha insinuert at prisen har passende form og størrelse som sexleketøy.

Se hele åpningstalen her:

Drøy Polanski-spøk

Det var generelt veldig god stemning under åpningstalen, men ikke alle spøkene høstet like stor applaus.

Nærmest å krysse streken var nok Gervais da han slo en spøk på regissør Roman Polanskis bekostning.

I forbindelse med den nominerte filmen Spotlight, som er basert på den sanne historien om Boston-journalister som ruller opp sexskandalen i den katolske kirke hvor prester hadde seksuelt misbrukt unge gutter, avsluttet han med et stikk til Polanski. Regissøren ble i 1977 arrestert for å ha hatt sex med en 13 år gammel jente.

– Roman Polanski kalte filmen «den beste datefilmen noensinne», vitset Gervais til blandet mottagelse i salen.

Gervais spøkte også med at kvinnelige skuespillere ikke har samme lønnsbetingelser som mannlige skuespillere i Hollywood. En sak som flere skuespillere har rettet oppmerksomhet mot i det siste året.

– Selvfølgelig skal kvinner ha samme lønn som menn for å gjøre den samme jobben. Og jeg vil si nå at jeg får betalt akkurat det samme som Tina og Amy fikk i fjor. Jeg vet at de var to om jobben, men det er ikke min feil om de vil dele pengene, er det? Det er deres dumme feil, fleipet Gervais før han avsluttet med en veltimet.

– Det er morsomt fordi det er sant.