Sjarmerende drittsekker på TV-skjermen er intet nytt, og med den nye etterforskningsserien Lucifer har serier som Castle, The Mentalist og Elementary fått følge av nok en kjekkas som tror han kan løse mordmysterier bedre enn politiet.

Tvisten er at denne gangen er den sjarmerende drittsekken en fyr vi alle har hørt om før – nemlig selveste djevelen.

Etter første episode å dømme så er Lucifer en underholdende politiserie, som er fullstendig usannsynlig og tullete. Dette er med andre ord ikke serien for deg hvis du har behov for plausibelt politiarbeid og troverdig etterforskning når du ser på TV.

En djevelsk etterforsker

Lucifers variant av djevelen er hentet fra tegneserien The Sandman. Lucifer Morgenstern (Tom Ellis) har bestemt seg for å ta en ferie fra Helvete. Han har lagt sitt djevelske straffearbeid til side og starta en nattklubb i LA isteden.

Der lever han et rikmannsliv med vakre damer på armen, men når favoritten Delilah blir drept utenfor klubben hans vekkes lysten for å tukte den skyldige i ham igjen, og han bestemmer seg for å hjelpe LA-politiets etterforskning.

Den hjelpen er selvfølgelig ikke ønsket og etterforskeren Chloe Decker, spilt av Lauren German (Chicago Fire, The Divide), sliter med å ta fyren som hevder han er mørkets fyrste (for det er han helt ærlig på) på alvor.

Men Lucifer har selvsagt sine triks og viser raskt at han kan hjelpe Decker med å finne morderen. Dermed er «buddy cop»-eventyret i gang, med den sedvanlige småkjeklingen mellom rollefigurene vi er vant med i denne typen serier.

Tom Ellis som Lucifer og D.B. Woodside som engelen som forsøker å få ham tilbake til Helvete. (Foto: FOX).
Tom Ellis som Lucifer og D.B. Woodside som engelen som forsøker å få ham tilbake til Helvete. (Foto: FOX).

Djevelen er en trivelig fyr

Selv om historien har en djevelsk vri denne gangen så er dette en fortelling du har sett tusen ganger før. Som nevnt er den sjarmerende drittsekken en figur vi er godt vant med, og Tom Ellis gjør en figur som minner mye om for eksempel Nathan Fillions rollefigur i Castle. Småfrekk og ertende, pakket inn i sjarm som gjør at han slipper unna med det.

Men selv om det er en forslitt type dette, så klarer Tom Ellis å få meg til å like Lucifer. Han er mer rettskaffen enn ond og virker som en skikkelig real fyr. Ja, merkelig nok så er djevelen sjøl en trivelig fyr.

Det samme kan jeg ikke si om Lucifers motstykke Decker. Den vakre, men smarte og hardbarka politietterforskeren er en gedigen klisjé, og Lauren German klarer ikke å gjøre figuren noe mer interessant enn en våt ullsokk.

Den tøffe, lille datteren hennes Trixie derimot, er langt mer engasjerende, og det ser ut til at hun og Lucifer kommer til å utvikle et bånd av noe slag i løpet av serien.

Tom Ellis som Lucifer. (Foto: FOX).
Tom Ellis som Lucifer. (Foto: FOX).

Kan bli en «guilty pleasure»

Det er ingen tvil om at Lucifer er en skikkelig teit serie, hele konseptet er jo bak mål! Og hver gang det dukker opp overnaturlige elementer i form av englevinger eller demoniske øyne krymper jeg meg i sofaen fordi det ser så dårlig ut.

Men etterforsker-Lucifer er jo litt artig også, da. Og Tom Ellis sjarmerer meg i senk med den britiske aksenten sin.

(Det er for øvrig ingen kvinner som kan stå imot Lucifers sjarm, utenom Decker da. For hans demoniske sexappell fungerer selvfølgelig ikke på henne.)

Samme hvor dumt dette er – jeg tror at denne lille, merkelige saken av en politiserie kan bli en skikkelig «guilty pleasure» for en mange.

«Lucifer» ser du på FOX onsdager klokka 21.55.

Om SERIEN

Lucifer
  • Lucifer
  • Slippdato: 30.03.2016
  • Sesong: 1
  • Utgiver: FOX
  • Serieskaper: Tom Kapinos
  • Sjanger: Drama, Komedie