Den romantiske komedien Mitt store fete greske bryllup ble en overraskende suksess i 2002.

14 år senere kommer oppfølgeren, som bygger videre på elementene som gjorde eneren god, men makter ikke å sjarmere like mye, selv om hovedrolleinnehaver Nia Vardalos og regissør Kirk Jones prøver hardt.

Her teppebombes vi med karikerte figurer og greske kulturklisjeer. Det blir nesten en overdose av lykke, mens problemene og konfliktene aldri får lov til å bli for seriøse.

Mitt store fete greske bryllup 2 er ingen umiddelbar klassiker, men gjør jobben!

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Maria (Laina Kazan) og Nick (Louis Mandylor) i festlig lag i Mitt store fete greske bryllup 2 (Foto: United International Pictures).
Maria (Laina Kazan) og Nick (Louis Mandylor) i festlig lag i Mitt store fete greske bryllup 2 (Foto: United International Pictures).
Vil gifte seg på nytt

Foreldrene til Toula (Nia Vardalos) oppdager at deres 50 år gamle vigselsattest aldri ble signert og at de derfor ikke er formelt gift.

De bestemmer seg for å gifte seg på ordentlig, noe Toula må organisere sammen med resten av den store og tette familien i Chicago.

Samtidig opplever hun stillstand i ekteskapet med Ian (John Corbett), mens datteren Paris (Elena Kampouris) ønsker seg bort fra hele slekta og står foran et vanskelig valg av college.

LES: Anmeldelsen av Secret In Their Eyes

Filmen forsøker å kommentere kjærlighetens vilkår i tre forskjellige generasjoner, men gjør hver av delene litt halvhjertet. Det resulterer i flere sjarmerende øyeblikk, men det hele mangler litt substans.

Den minst vellykkede delen gjelder Nia Vardalos selv, som ikke ser ut til å ha det minste kjemi med John Corbett i rollen som Ian. Når de er ute på ekteskapsdate, fremstår de som keitete Tinder-kontakter som nettopp har møttes.

Skildringen av Toulas foreldre er mye bedre, rutinert spilt av Michael Constantine og Lainie Kazan.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Store deler av den gresk-ættede slekta i Mitt store fete greske bryllup 2 (Foto: United International Pictures).
Store deler av den gresk-ættede slekta i Mitt store fete greske bryllup 2 (Foto: United International Pictures).
Milde utfordringer

Humoren i Mitt store fete greske bryllup 2 er av den ufarlige sorten, der mange av grepene er kjente og litt utdaterte.

At hele storfamilien dukker opp ved flere anledninger, er morsomt én gang, ikke ti. Bess Meilser har den lite takknemlige rollen som bestemora Mana-Yiayia, som brukes som klovn ved flere umotiverte anledninger.

Og de milde utfordringene i tenåringslivet til Paris blir bare overfladiske og lite interessante. Mor/datter-forholdet blir heller ingen studie i subtilt drama, men roper ut problemstillingene og løsningene på dem.

LES: Anmeldelsen av The Divergent Series: Allegiant

Til tross for innvendingene, er det umulig å mislike Mitt store fete greske bryllup 2. Den har ingen andre ambisjoner enn å være hyggelig, og jeg kan ikke påstå at den ikke lykkes med det.

Riktignok er hyggen en smule påtrengende og anstrengt i flere situasjoner, men Nia Vardalos har i det minste skrevet manuset med hjertet på riktig sted.

Ensemblet ser ut til å trives, og du skal ikke se bort ifra at dette vil smitte over på det rette publikummet.

Om FILMEN

Mitt store fete greske bryllup 2
  • Mitt store fete greske bryllup 2
  • Slippdato: 23.3.2016
  • Regi: Kirk Jones
  • Utgiver: United International Pictures
  • Originaltittel: My Big Fat Greek Wedding 2
  • Aldersgrense: Tillatt for alle
  • Sjanger: Komedie, Romantikk