Fear the Walking Dead, spin-off-serien av The Walking Dead kommer nå tilbake på TV-skjermen for å gi zombiefans noe å følge med på i vakuumet etter at sesong seks av The Walking Dead gjorde seg ferdig denne uken.

Og serien kan være helt grei føde for dem som er ekstra sultne på mer, men andre sesong av Fear the Walking Dead klarer fortsatt ikke å toppe originalserien.

Anmeldelse: «Fear the Walking Dead» S01 – En spennende start på zombieapokalypsen.

Lite interessante rollefigurer

Serien tar for seg starten av zombieapokalypsen, og i første sesong fikk vi se hvordan Los Angeles gikk under. Vi fulgte Madison Clark (Kim Dickens) og familien hennes i kampen for overlevelse, noe som i utgangspunktet var spennende, men som likevel aldri fenget skikkelig.

Problemet var at hverken Madison eller noen av de andre rollefigurene var spesielt interessante, eller engasjerende.

Sesong to har det samme problemet, for selv om de to første episodene legger opp til dramatikk og spenning, klarer jeg ikke å bry meg om hvordan det kommer til å gå med Madison, mannen Travis (Cliff Curtis), eller barna deres.

Madison (Kim Dickens) og datteren Alicia (Alycia Debnam-Carey) vil redde alt og alle. Slutt med det! (Foto: Richard Foreman/AMC).
Madison (Kim Dickens) og datteren Alicia (Alycia Debnam-Carey) vil redde alt og alle. Slutt med det! (Foto: Richard Foreman/AMC).

Skjulte motiver

Ferden bærer ut på vannet denne gangen. Rikingen Victor Strand, godt spilt av Colmon Domingo, redder familien fra et brennende Los Angeles og legger ut mot åpent hav i yachten sin.

Sammen med Madisons sønn, rusmisbrukeren Nick, spilt av Frank Dillane, er Strand den eneste rollefiguren som vekker min interesse.

Han er en kynisk mann som vet at drep eller bli drept er mottoet man må leve etter i den nye verdenen – så hvorfor hjelper han Nick og familien?

Fascinerende kombinasjon

Colman Domingo spiller den mest interessante rollefiguren i Fear the Walking Dead. (Foto: Richard Foreman/AMC).
Colman Domingo spiller den mest interessante rollefiguren i Fear the Walking Dead. (Foto: Richard Foreman/AMC).

Strands skjulte motiver, samt en overhengende fare fra andre overlevende på sjøen, er elementene som holder spenningen oppe i de første to episodene.

Jeg liker kombinasjonen av hav og zombier. En scene der to barn leker i fjæra, mens døde kropper skyldes inn mot land og reiser seg mellom bølgene, var for eksempel spesielt fascinerende.

Tanken på at du ikke er trygg selv ute på det åpne havet gir de to første episodene en trykkende stemning, men dette er ikke nok til at jeg blir revet med av fortellingen.

De må skjerpe seg!

Når jorda er i ferd med å gå under så er det fullt forståelig at folk blir redde. Det er også forståelig at man ønsker å hjelpe andre i nød. Men på et visst tidspunkt må man lære at verden slik du kjenner den er borte.

Ingen i Madisons familie ser ut til å forstå dette, og når alle er idioter blir serien ikke bare frustrerende å se på, men irriterende og nesten provoserende.

Når jeg sitter og håper på at flere av rollefigurene skal dø i nærmeste fremtid sånn at vi blir kvitt dem, så sier det seg selv at manusforfatterne har gjort noe feil.

Likevel så kommer jeg til å fortsette å se på Fear the Walking Dead. Ventetiden til sesong 7 av The Walking Dead er lang, og noe skal man jo drive med. Så får vi håpe at Madison og familien får seg en real oppvekker snart.

«Fear the Walking Dead» ser du hos HBO Nordic, nye episoder hver mandag.

Om SERIEN

Fear the Walking Dead
  • Fear the Walking Dead
  • Slippdato: 11.04.2016
  • Sesong: 2
  • Utgiver: HBO Nordic
  • Serieskaper: Dave Erickson, Robert Kirkman
  • Sjanger: Drama, Eventyr