Jeg synes Silicon Valley har vært noe av det morsomste som har gått på skjerm de siste årene.

Situasjonskomedien, som tar for seg livet for noen supersmarte, men sosialt utilpasse programutviklere i teknologihovedstaden Silicon Valley, er fantastisk munnrapp, har et knallgodt rollegalleri og treffer innertier med sin avkledning av IT-bransjen.

Serien bevarer den opposisjonelle kraften og egenrådigheten fra de to første sesongene, og fortsetter akkurat like teit og treffende i sesong 3.

ANMELDELSE: Silicon Valley S02 – En særegen liten komedieperle

Dinesh (Kumail Nanjiani) og Gilfoyle (Martin Starr) fortsetter det interne munnhuggeriet i sesong 3. (Foto: HBO Nordic)
Dinesh (Kumail Nanjiani) og Gilfoyle (Martin Starr) fortsetter det interne munnhuggeriet i sesong 3. (Foto: HBO Nordic)
Nerder vs. forretningsmodeller

Våre utviklervenner sitter fremdeles på det helt revolusjonerende filkomprimeringsprogram «Pied Piper», men selv om de nå har patentet i orden, møter de bøttevis av nye utfordringer når programmet nå skal ut på markedet.

En kvalmende velmenende salgsgruppe og en særdeles profittorientert ny sjef (Stephen Tobolowsky) gjør drømmen om å skape et kult produkt til et mareritt.

Et mareritt fullt av idiotiske forretningsmodeller og selvoppholdende selskapslogikk som gir rikelig med små og store katastrofer å bryne seg på for gjengen.

Og det er da de skinner som best.

Min type vennegjeng

Det er rollegalleriet som er min store glede i denne serien. De utgjør en særdeles velkomponert bukett av sjarm, faenskap og kulhet.

T.J. Miller, som vi sist så som bartenderkompisen til Deadpool, er igjen høvdingen av upassende og grovkjeftede fornærmelser. Han er karikert barnslig og trassig, men har en komisk timing og en tilstedeværelse som fungerer både som humor og dramaturgisk drivkraft.

Det svinger også av settingen og handlingen i starten av sesong 3. Dette er et manus som er gnien på suksess for sine helter og gjerne sender de ett skritt fram for så å ydmyke de med tre skritt tilbake. Det gjør at våre rollefigurer får holde seg i de kulissene og relasjonene som er deres naturlige habitat.

ANMELDELSE: Deadpool – Morsom og bitende sjangersatire!

Et lite ankepunkt mot starten av sesong tre får vi se altfor lite av Laurie Bream (Suzanne Cryer), som er investorsjefen, og hennes kollega Monica (Amanda Crew).

Det er synd, for de er begge knallgode roller som bryter opp den ellers ganske så penisvits-fokuserte gutteromsnerdingen. Det blir av og til litt for lange strekk med uimotsagt herregarderobehumor blant programutviklerne. Ikke at den humoren ikke er knall, men det blir ensidig over tid.

Ellers er dette pur glede for meg. Silicon Valley er en komiserie som både refser, hyller og portretterer en bransje som stadig spiser seg mer inn i våre liv – og siden alle hemninger er kastet over bord, er det både kjempemorsomt og ganske lærerikt å henge i silisiumdalen.

Silicon Valley har premiere på HBO Nordic mandag 25. april. Det kommer ny episode hver uke.

Om SERIEN

Silicon Valley
  • Silicon Valley
  • Slippdato: 25.04.2016
  • Sesong: 3
  • Utgiver: HBO Nordic
  • Serieskaper: Mike Judge, Dave Krinsky og John Altschuler
  • Sjanger: Komedie, Spesialinteresser, TV-Serie