Det harseleres mye med at hovedfigurene er gamle og utdaterte i Absolutely Fabulous: The Movie, basert på den britiske tv-serien Absolutt fabelaktig som ble produsert med ujevne mellomrom fra 1992 til 2012.

Problemet med filmen er at de nå ER gamle og utdaterte. Humoren som fungerte i 1992 er ikke lenger like treffende, men er i stedet påtrengende, slitsom og poengløs.

Det er bare å håpe at Edina og Patsys svorne tilhengere vil finne noe å la seg underholde av i Absolutely Fabulous: The Movie, men selv fant jeg denne filmen overraskende tam, kjedelig og unødvendig.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Patsy (Joanna Lumley) og Edina (Jennifer Saunders) bedriver som vanlig sine gjøremål i luksurøse omgivelser i Absolutely Fabulous: The Movie (Foto: 20th Century Fox)
Patsy (Joanna Lumley) og Edina (Jennifer Saunders) bedriver som vanlig sine gjøremål i luksurøse omgivelser i Absolutely Fabulous: The Movie (Foto: 20th Century Fox)
Kate Moss-plan slår feil

Det går ikke så bra for London-venninnene Edina Monsoon (Jennifer Saunders) og Patsy Stone (Joanna Lumley). De ser finansene skrumpe inn og varsellampene blinker når champagne-skapet viser seg å være tomt.

Så får de greie på at supermodellen Kate Moss (som spiller seg selv) trenger en ny pr-agent.

Edina gjør et helhjertet forsøk på å lande jobben, noe som både hun og Patsy tror vil sikre deres kostbare livsstil, men planen slår grundig feil, og de må rømme til den franske rivieraen.

Anmeldelse: Don’t Breathe er en brutal film som ikke slipper taket

Denne historien er konstruert rundt surr og fjas, noe som også gjaldt tv-serien, men jeg husker den som skarpere og mer bitende.

Kanskje er det fordi satire over mote- og modellbransjen er gjort til døde (hallo, Zoolander 2). Kanskje er det fordi humoren som Jennifer Saunders skriver passer bedre inn i et kjapt tv-format enn i en lengre spillefilm.

Eller kanskje er det fordi regissør Mandie Fletcher har nesten utelukkende tv-serie-bakgrunn og mangler erfaring fra spillefilmformatet. Absolutely Fabulous: The Movie blir aldri riktig god.

Gjensynsgleden går over lenge før filmen har kommet halvveis. Da har vi allerede blitt bombardert med for mange figurer, og en unødvendig sidehistorie som fåfengt forsøker å vekke ekte følelser.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Supermodell Kate Moss spiller seg selv i Absolutely Fabulous: The Movie (Foto: 20th Century Fox)
Supermodell Kate Moss spiller seg selv i Absolutely Fabulous: The Movie (Foto: 20th Century Fox)
Kanskje det siste vi ser av dem

Hovedfigurene er mer eller mindre slik du husker dem. Jennifer Saunders er gjenkjennelig som den surrete Edina, mens Joanna Lumley fremdeles er den morsomste som den råere Patsy.

Rundt dem finner vi Julie Sawalha som Edinas datter og Jane Horrocks som assistenten Bubbles, men de har bare perifere funksjoner. Det er også flere gjesteopptredener i filmen.

Noen er kjente, som Graham Norton fra The Graham Norton Show, Jon Hamm fra Mad Men og Gwendoline Christie fra Game Of Thrones, men flertallet virker å være britiske B-kjendiser som ikke har samme humoristisk effekt på et norsk publikum.

Anmeldelse: The Magnificent sparer ikke på kruttet

Absolutt Fabelaktig var et fortjent fenomen på TV, der det var fornøyelig å følge Edina og Patsy.

Absolutely Fabulous: The Movie er dessverre et feilskjær i sagaen, og er kanskje det siste vi ser av disse figurene.

Det kan i så fall være like greit, for filmens kvalitet tilsier at siste dråpe av champagnen er drukket. Det var gøy så lenge det varte!

Om FILMEN

Absolutely Fabulous: The Movie
  • Absolutely Fabulous: The Movie
  • Slippdato: 30.9.2016
  • Regi: Mandie Fletcher
  • Utgiver: Twentieth Century Fox Norway
  • Aldersgrense: 6
  • Sjanger: Komedie