Under nattens Emmy-utdeling i Microsoft Theatre i Los Angeles, tok Game of Thrones steget opp på pallen som den mestvinnende serien gjennom tidene.

Med 35 priser under beltet før prisutdelingen, trengte serien to tildelinger for å tangere Frasier som har holdt rekorden med 37 Emmy-priser.

Emmy 2016: Se listen over alle vinnerne her!

Game of Thrones vant i kategoriene beste drama, beste regi for en dramaserie og beste manus for en dramaserie natt til mandag. Forrige uke mottok serien ni priser da de tekniske Emmy-prisene ble delt ut, og Game of Thrones har dermed nå 38 Emmy-priser totalt.

Kristofer Hivju spiller den hardtslående Tormund Giantsbane i Game of Thrones. Han var svært glad da vinnernyheten kom mandag morgen.

– Dette var en fantastisk nyhet å våkne til. Og det er utrolig inspirerende for det svært hardtarbeidende crewet som holder på i dette øyeblikk. For til syvende og sist så er det hardt arbeid som ligger til grunn, så dette er en stor gledens dag for alle som er med på produksjonen, sier Hivju til NRK.

Storslagen episode

Det var episoden Battle of the Bastards Miguel Sapochnik (regi), D.B. Weiss og David Benioff (manus) vant sine priser for. Episoden tar for seg et brutalt slag som tok hele 25 dager å filme.

– Når HBO satser på en episode som denne, som er så ekstremt dyr og tar så ekstremt mye tid, så er det ekstra hyggelig å bli belønnet for det. Det var mye gjørme, blod og kulde over en lang periode som skulle til for å lage denne episoden. Alle gjorde virkelig sitt ytterste for at den skulle bli god, og da er det stas at Emmy-juryen også synes at det var stas, sier Hivju.

Han er allerede i gang med innspillingen av sesong syv, og synes det er fantastisk å være tilbake.

– Det er utrolig gøy å lese manuset for neste sesong. De har virkelig gjort det igjen, tror jeg. Og det er veldig hyggelig å møte alle igjen. Dette er mitt femte år på serien, og mange har vært med enda lenger, så det har blitt en sammensveiset gjeng.

Game of Thrones-serieskapere David Benioff og D.B Weiss tar imot prisen for beste manus for en dramaserie. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Scanpix).
Game of Thrones-serieskapere David Benioff og D.B Weiss tar imot prisen for beste manus for en dramaserie. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Scanpix).

Enda en rekord igjen å slå

Nå er det Saturday Night Live som holder den neste rekorden å slå for Game of Thrones. Showet, som har gått på amerikanske skjermer siden 1975, er fortsatt det mestvinnende TV-programmet gjennom tidene med sine 49 Emmy-priser.

Det spørs om serien klarer å slå den rekorden med bare to sesonger igjen. Saturday Night Live fikk to Emmy-priser i år.

Game of Thrones hadde ni nominasjoner i fem ulike kategorier før nattens utdeling, men ingen av skuespillerne som var nominerte vant.