NRK2 i kveld kl 21.40 og NRK.no fra kl 15.00: Den britiske serien Kalde føtter (Cold Feet) gjør et herlig comeback med 8 splitter nye episoder. De første 5 sesongene, produsert mellom 1997 og 2003, ble sendt på NRK i 2004 og 2005. Også norske seere satte stor pris på velspilt og troverdig samlivsproblematikk.

Serien balanserte elegant mellom humor og alvor, der den ga seerne gode muligheter til å kjenne seg igjen i konfliktene og situasjonene som oppstår mellom hovedpersonene. Og nettopp dette videreføres tilsynelatende med den største selvfølgelighet i den første episoden av sesong 6.

Derfor er Kalde føtter et hjertelig gjensyn med en serie som ser ut til å ta opp tråden akkurat der den slapp.

SE DEN FØRSTE EPISODEN AV KALDE FØTTER S06 HER!

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Hjertelig gjensyn mellom Adam (James Nesbitt) og Pete (John Thomson) i Kalde føtter. (Foto: Big Talk Productions)
Hjertelig gjensyn mellom Adam (James Nesbitt) og Pete (John Thomson) i Kalde føtter. (Foto: Big Talk Productions)
Gjenforening i Manchester

I den aller første sesongen møtte vi tre vennepar i 30-årene, Adam og Rachel, Jenny og Pete, Karen og David.

Nå pusher de 50, og forholdene har endret seg. Adam (James Nesbitt) har reist verden rundt det siste tiåret. Nå skal han gifte seg med den mye yngre Angela (Karen David) i Singapore, og kommer hjem til Manchester for å overtale den motvillige tenåringssønnen Matthew (Ceallach Spellman) til å komme i bryllupet.

Naturligvis møter han også sine gamle venner Pete (John Thomson), Jenny (Fay Ripley), David (Roberth Bathurst) og Karen (Hermione Norris), som ikke er like entusiastiske til det forestående giftemålet.

Anmeldelse: Børning 2  har flere biler, mer fart og tøffere stunts

Helt fra innledningen er det åpenbart at manusforfatter og serieskaper Mike Bullen slett ikke har tenkt å seile på nostalgi. Nye seere introduseres effektivt for persongalleriet, mens gamle fans kan nyte gjensynet.

Energien er der. Den treffsikre dialogen likeså. Figurene er de samme, gode, gamle, med sine klart definerte personlighetstrekk, til tross for at skuespillerne ikke har spilt rollene på over ett tiår.

Handlingen drives fremover av friske elementer som mange i 40-åra kan kjenne seg igjen i, spesielt de som står foran, eller er i gang med, andre runde på ekteskapsfronten, noe som gir noen av figurene nye utfordringer og problemstillinger.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Fay Ripley, John Thomson, Hermione Norris og Robert Bathurst i Kalde føtter. (Foto: Big Talk Productions)
Fay Ripley, John Thomson, Hermione Norris og Robert Bathurst i Kalde føtter. (Foto: Big Talk Productions)
Kan både le og gråtes til

En del av seriens suksess skyldes at den spenner over flere klasser i det britiske samfunnet. Pete og Jenny tilhører arbeiderklassen, der økonomien er strammere enn noen gang.

Adam tilhører middelklassen, men er i ferd med å gifte seg oppover, mens fraskilte David og Karen stadig aspirerer til det finere og mer velstående sjiktet.

Rent kulturelt er serien veldig hvit, men får i det minste noen asiatiske vibber i første episode gjennom Adams forlovede, Angela fra Singapore, og hennes smellrike far (Art Malik).

Anmeldelse: Sarah Jessica Parker-serien Divorce er tidvis god og tidvis slitsom

Seriens største fortrinn, som premieren på sesong 6 signaliserer en videreføring av, er å være en livlig og underholdende skildring av parforhold, der man kan både le av og med figurene, samtidig som de blir tatt på fullt alvor av serieskaperne.

De opptrer kanskje i en serie der handlingen er kunstig tett og komprimert, men figurene fremstår som ekte vare.

Kalde føtter kan både le og gråtes til, og sesongpremieren holder en såpass høy kvalitet at det skal bli særdeles hyggelig å se de sju neste!

SE DEN FØRSTE EPISODEN AV KALDE FØTTER S06 HER FRA KL 15.00!

Om SERIEN

Kalde føtter s06ep01
  • Kalde føtter s06ep01
  • Slippdato: 12.10.2016
  • Utgiver: ITV
  • Serieskaper: Mike Bullen
  • Originaltittel: Cold Feet s06ep01
  • Aldersgrense: 12
  • Sjanger: Drama, Komedie